Henk Brouwer nieuwe topman ABP

Henk Brouwer nieuwe topman ABP

15-09-2011 Henk Brouwer is benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter van Nederlands grootste pensioenfonds ABP. Hij start per 1 januari 2012 met zijn nieuwe functie.

De 65-jarige Henk Brouwer heeft onlangs afscheid genomen van De Nederlandsche Bank (DNB), waar hij sinds 1997 directeur bankentoezicht was.

DNB
Binnen DNB was Brouwer verantwoordelijk voor het bankentoezicht en het toezichtbeleid. Zijn taken zijn in juli 2011 overgenomen door Jan Sijbrand, voormalig CRO van NIBC.

Henk Brouwer
Met Henk Brouwer heeft het ABP bestuur gekozen voor een bestuursvoorzitter die zowel bij de overheid als bij de financiële toezichthouder DNB veel kennis en ervaring heeft opgedaan.

Topambtenaar
Zo was Brouwer onder meer thesaurier-generaal bij het ministerie van Financiën en werkte hij sinds begin jaren ’80 bij het ministerie van Sociale Zaken en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Politieke voorgangers
De voorgangers van Henk Brouwer bij APB - Ed Nijpels, Elco Brinkman en Harry Borghouts - werden vooral aangesteld vanwege hun uitgebreide politieke netwerk.

Ed Nijpels
Pensioenfonds ABP heeft een lange tijd zonder bestuursvoorzitter gezeten. Toenmalig ABP-voorzitter, Ed Nijpels, diende in februari 2010 zijn ontslag in vanwege zijn rol als commissaris bij de inmiddels failliete DSB Bank.

Nieuwe topman ABP
Henk Brouwer start officieel op 1 januari 2012 als bestuursvoorzitter van pensioenfonds APB. Tot die tijd zal hij worden ingewerkt.

Lees ook:
> CV Henk Brouwers
> CV Ed Nijpels
> Interview Ed Nijpels: Over innovatie en zijn vertrek bij ABP
> AFM annuleert onderzoek naar Ed Nijpels

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook