Henk Jan Gerzee vertrekt bij Schiphol

Henk Jan Gerzee vertrekt bij Schiphol

01-12-2020 Schiphol maakt op 1 december 2020 bekend dat Henk Jan Gerzee zijn functie als chief digital & innovation officer neerlegt. Het nieuws komt tegelijk met het besluit om de afdeling digital & innovation als aparte business unit op te heffen en een integraal onderdeel van Schiphol te maken.

Drie jaar geleden startte Henk Jan Gerzee bij Royal Schiphol Group om leiding te geven aan de digitale transformatie, de innovatie binnen Schiphol te versnellen en de data- en AI-strategie te implementeren. Het doel was om de afdeling digital & innovation een integraal onderdeel van Schiphol te maken, een doel dat inmiddels bereikt is. Voor Henk Jan Gerzee is dit een goede reden om zich terug te trekken als chief digital & innovation officer. ‘Ik ben trots op hoe ver we zijn gekomen om Schiphol digitaal slimmer en duurzamer te maken, met een hogere kwaliteit van service. Samen met onze partners hebben we substantiële meerwaarde kunnen aanboren door gebruik te maken van data en technologie. Ik ben zeer dankbaar voor een fantastische periode’, laat Gerzee weten.

Dick Benschop, ceo van Schiphol: ‘We willen Henk Jan Gerzee bedanken voor zijn werk bij Schiphol en wensen hem het allerbeste voor zijn toekomstige werkzaamheden. Hij heeft een goed team opgebouwd en voor waardevolle resultaten gezorgd. Hij is een drijvende kracht achter de innovatie geweest.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook