ING stelt drie nieuwe commissarissen voor

ING stelt drie nieuwe commissarissen voor

16-03-2020 ING stelt op 28 april 2020 tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders Juan Colombás, Herman Hulst en Harold Naus voor als nieuwe leden van de raad van commissarissen. Op 16 maart maakte het bedrijf de verschuivingen in de rvc bekend.

Juan Colombás stopt in juli 2020 met zijn huidige functie als chief operating officer bij Lloyds Banking Group. Voor hij bij Lloyds Banking Group aan de slag ging, bekleedde Colombás verschillende functies bij Santander, waaronder chief risk officer bij Santander UK.

Herman Hulst vervulde ruim veertig jaar verschillende functies bij EY met de focus op de financiële dienstverlening. Hulst vervulde bij EY verschillende rollen, waaronder country managing partner voor Nederland en lid global executive leadership team. Van 2004 tot 2006 was hij voorzitter van de raad van bestuur van EY Nederland.

Harold Naus is ceo van Cardano Risk Management en cfo van Cardano Group. Van 1997 tot en met 2014 bekleedde Naus verschillende functies bij ING, waaronder global head of trading risk management en general manager market risk management.

Colombás, Hulst en Naus volgen Eric Boyer de la Giroday en Hermann-Josef Lamerti op, die om persoonlijke redenen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 28 april 2020 terugtrekken. Boyer de la Giroday is in 2014 benoemd tot lid van de raad van commissarissen. Lamberti werd in 2013 benoemd tot commissaris van ING. Daarnaast is hij vice-voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de auditcommissie.

Hans Wijers, voorzitter van de raad van commissarissen van ING, betreurt het aftreden van zowel Eric als Hermann-Josef, maar respecteert hun beslissingen. ‘Eric maakte 36 jaar deel uit van ons bedrijf, gedurende welke zijn onschatbare ervaring en begrip van onze branche ons door vele uitdagende tijden hebben geleid. De diepgaande kennis van Hermann-Josef over veel aspecten van onze sector was de afgelopen jaren van grote waarde voor ons. Namens de raad van commissarissen wil ik Eric en Hermann-Josef bedanken voor hun inzet en bijdragen aan ING’, aldus Wijers.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook