ING Groep N.V.

Hier vindt u informatie over ING Groep N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: INGA (Aex)
  • ING staat voor Internationale Nederlanden Groep
  • ING heeft ruim 54.000 werknemers
  • Hoofdkantoor ING Groep: Amstelveenseweg 500, 1081 KL Amsterdam

Over ING Groep N.V.

ING Groep NV is een financiële dienstverlener op het gebied van bankieren, beleggen, levensverzekeringen en pensioenen en helpt klanten bij het beheer van hun zakelijke toekomst. Zowel particulier als zakelijk. ING Groep NV bestaat uit twee ondernemingen: ING Bank NV en ING Verzekeringen NV.

ING Bank NV bestaat uit Retail Banking en Commercial Banking, onder deze laatste holding valt ook ING Real Estate. ING is een wereldwijde multinational met kantoren in Europa, de VS en China en andere landen in Azië.

ING is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale Nederlanden en NMB Postbank Groep. Deze bedrijven vinden hun oorsprong al in 1845. ING staat voor Internationale Nederlanden Groep.

ING heeft ruim 8 miljoen particuliere klanten en ruim 660.000 zakelijke klanten.

Organisatiestructuur ING Groep 

ING heeft een two-tier bestuursstructuur. Dit bestaat uit de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het bedrijf en de langetermijnstrategie. De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het regelen van het beheer van de prestaties en het adviseren van de Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen bestaat uitsluitend uit externe bestuurders.

Interviews ING Groep N.V.

Zes best practices in workforce management

Zes best practices in workforce management

Hoe zorg je in de snel veranderende maatschappij voor een toekomstbestendig personeelsbestand, hoe houd je deze workforce vitaal en de kennis relevant? Dat boardroomthema pakken de topexperts van de raad deze keer aan. ‘De kosten van falend beleid zijn hoog.’

Toegang tot de database

Overige managers ING Groep N.V.

facebook