ING Groep N.V.

Hier vindt u informatie over ING Groep N.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: INGA (Aex)
  • ING staat voor Internationale Nederlanden Groep
  • ING heeft ruim 54.000 werknemers
  • Hoofdkantoor ING Groep: Bijlmerplein 888, 1102 DJ Amsterdam

Over ING Groep N.V.

ING is een wereldwijd actieve financiële dienstverlener met een sterke Europese basis. ING biedt bancaire diensten aan via haar werkmaatschappij ING Bank. ING heeft meer dan 52.000 werknemers en biedt diensten aan op het gebied van particulier en zakelijk bankieren. Het bedrijf heeft klanten in meer dan 40 landen. ING Bank heeft als doelstelling mensen in staat te stellen steeds een stap voorop te blijven lopen, zowel privé als zakelijk.

ING is in 1991 ontstaan uit een fusie tussen Nationale Nederlanden en NMB Postbank Groep. Deze bedrijven vinden hun oorsprong al in 1845. ING staat voor Internationale Nederlanden Groep. De aandelen van ING Groep staan genoteerd aan de beurs van Amsterdam, de beurs van Brussel en aan de New York Stock Exchange. 

Organisatiestructuur ING Groep 

ING heeft een two-tier bestuursstructuur. Dit bestaat uit de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen. De Raad van Bestuur is verantwoordelijk voor het dagelijkse management van het bedrijf en de langetermijnstrategie. De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk voor het regelen van het beheer van de prestaties en het adviseren van de Raad van Bestuur. De Raad van Commissarissen bestaat uitsluitend uit externe bestuurders.

Interviews ING Groep N.V.

'ESG-data zijn van grote waarde'

'ESG-data zijn van grote waarde'

Bij de grote duurzaamheidsopgave waar bedrijven voor staan, zijn data essentieel. Maar hoe stuur je op duurzaamheid en hoe vertaal je duurzaamheid in harde cijfers? Sandra Schoonhoven (ING) en Frank van Gorp (Euro Pool System) over de rol van data en samenwerking in de keten: ‘Iedereen is blij als je ESG-cijfers op tafel legt.’

Meer Interviews ING Groep N.V.

Bestuurders in het nieuws

facebook