Twee nieuwe commissarissen Heineken

Twee nieuwe commissarissen Heineken

20-12-2022 Heineken heeft op 20 december bekendgemaakt dat Lodewijk Hijmans van den Bergh en Beatriz Pardo per 20 april 2023 worden benoemd als leden van de raad van commissarissen.

Lodewijk Hijmans van den Bergh is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van BE Semiconductor Industries, een functie die hij in april 2023 zal neerleggen. Ook is hij lid van de rvc van ING en vice-voorzitter van de rvc van HAL Holdings.


De Spaanse Beatriz Pardo is vice president general manager van Starbucks Reserve in de Verenigde Staten. Zij heeft verder gewerkt bij Carrefour, Canelafoods en Monitor Deloitte.


Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zullen Michel de Carvalho en Rosemary Ripley worden voorgedragen voor verlenging van hun lidmaatschap van de rvc. Ingrid-Helen Arnold zal rvc op dat moment verlaten.

Jean-Marc Huët, voorzitter van de raad van commissarissen van Heineken N.V. meldt het volgende: "We zijn erg blij met de nominaties. Beatriz Pardo heeft een schat aan internationale ervaring op het gebied van premiummerken en innovatie. Lodewijk Hijmans van den Bergh is een ervaren directie- en bestuurslid en hij brengt uitgebreide relevante juridische, duurzaamheids- en retailervaring mee. Nu de onderneming haar reis naar duurzame waardecreatie op lange termijn voortzet met een grotere focus op het voldoen aan de behoeften van consumenten en klanten, ben ik ervan overtuigd dat Beatriz en Lodewijk waardevolle leden van de raad van commissarissen zullen blijken te zijn. Wij zijn ook zeer verheugd dat Michel de Carvalho en Rosemary Ripley beschikbaar zijn voor herbenoeming. Ik wil Ingrid-Helen Arnold bedanken voor het delen van haar kennis en ervaring in de afgelopen vier jaar, met name op het gebied van digitaal en technologie. Haar inzet voor de raad van commissarissen is zeer gewaardeerd. Wij wensen haar het allerbeste voor de toekomst."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook