Karl Guha nieuwe president-commissaris ING Groep

Karl Guha nieuwe president-commissaris ING Groep

03-03-2023 ING heeft bekendgemaakt Karl Guha voor te dragen als commissaris, met de intentie hem te benoemen als voorzitter van de raad van commissarissen.

Karl Guha heeft meer dan dertig jaar ervaring in de internationale bankensector. Hij was van 2013 tot 2021 ceo van Van Lanschot Kempen. Daarvoor was hij group chief risk officer bij Unicredit en vervulde hij verschillende functies bij ABN Amro, waar hij zijn loopbaan in 1989 startte.

Guha wordt voorgedragen tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 24 april 2023. De intentie is om hem per 1 juli 2023 te benoemen als president-commissaris, wanneer Hans Wijers zijn functie neerlegt. De voorgenomen benoeming van Guha is al goedgekeurd door de Europese Centrale Bank.

Hans Wijers zegt over de voorgenomen benoeming het volgende: “Ik ben erg blij dat we in Karl Guha een nieuwe voorzitter hebben gevonden met een lange en uitmuntende carrière in de financiële sector, die meerdere fasen omvat en verschillende aspecten bestrijkt. Ik vertrouw erop dat onze raad van commissarissen samen met hem ING zal blijven begeleiden bij het leveren van duurzame waarde voor onze klanten en de samenleving als geheel.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook