Hichem M’Saad nieuwe ceo ASM International

Hichem M’Saad nieuwe ceo ASM International

13-02-2024 ASM International heeft bekendgemaakt dat Benjamin Loh zijn functie neerlegt. Hichem M’Saad volgt hem op.

Benjamin Loh is sinds 2020 ceo. Hij heeft de raad van commissarissen geïnformeerd geen tweede termijn te ambiëren. Hij legt zijn functie neer tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 13 mei 2024. Om een soepele overgang te garanderen, blijft Loh nog drie maanden aan als adviseur.

Loh wordt bedankt voor zijn bijdrage. "Hij heeft leiding gegeven aan de versterking van ASM International's strategie, cultuur en organisatie. Onder zijn leiding heeft ASM ook belangrijke stappen gezet in het versnellen van duurzaamheid, geïllustreerd door de toonaangevende netto nul doelstellingen van het bedrijf. Iedereen bij ASM International zal zijn passie en betrokkenheid missen. We wensen hem het allerbeste met zijn pensioen."

Hij wordt opgevolgd door Hichem M’Saad, die sinds 2015 werkzaam is bij ASM International en in 2022 werd benoemd als chief technology officer en lid van de raad van bestuur. Er wordt gezegd dat hij een grote rol heeft gespeeld bij verschillende succesvolle innovatieve producten van ASM International.

Voorzitter van de raad van commissarissen, Pauline van der Meer Mohr: "Hichem M'Saad is de ideale kandidaat om Benjamin Loh op te volgen. Sinds hij in 2015 bij ASM International kwam werken, en de laatste twee jaar als cto en lid van de raad van bestuur, heeft Hichem sterk leiderschap en sociale vaardigheden laten zien. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het uitbreiden van de samenwerking met belangrijke klanten en is een drijvende kracht geweest achter veel van ASM's succesvolle producten en innovaties. Al voordat hij bij ASM International kwam, had Hichem een sterke staat van dienst opgebouwd op het gebied van innovatie en in leidinggevende functies in de halfgeleiderindustrie."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook