Hielke Sybesma

CFO (Chief Financial Officer) bij Accell

Hielke Sybesma

Persoonlijk

Naam: Drs. Hielke Sybesma

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Hielke Sybesma

2001 - heden CFO (Chief Financial Officer), Accell

Loopbaan Hielke Sybesma

1995 - 2001 Manager financiŽn, Batavus, dochteronderneming van Accell
1990 - 1995 Financieel consultant, PwC (PricewaterhouseCoopers)

Opleiding Hielke Sybesma

Bedrijfskunde, Groningen

Overige vermeldingen


Als algemeen directeur bij Sparta zag Jeroen Blok Snijders de fiets al niet meer als een eenvoudig frame met twee wielen. Dat is verledentijd in zijn ogen: ‘Als we de externe en de interne ontwikkelactiviteiten optellen, komen we op ongeveer zes procent van de omzet'.

Als voorbeeld neemt Snijders de elektrische fiets van Sparta, namelijk de ION. Specifieke specialisten werkten intern aan de ontwikkeling van de ION, die reeds was losgekoppeld van de fietsontwikkeling. Daarnaast werd er ook extern samengewerkt met onderzoeksinstellingen als TU Delft en TU Twente aan een betere energievoorziening bij fietsen.

Bij Accell richt Snijders zich net als bij Sparta op een duurder segment. Door de nieuwe technologie, in o.a. elektrische fietsen, begint de prijs van een gemiddelde Accell fiets bij zo'n 400 euro.

Volgens Snijders zit Accell niet alleen opgesloten op de Nederlandse thuismarkt. Ondaks dat elk land zijn eigen specialisme kent (in NL is dat aandrijving), is Accell een sterke marktleider Europa.