Ian Meakins nieuwe chairman Unilever

Ian Meakins nieuwe chairman Unilever

28-07-2023 Unilever heeft op 28 juli bekendgemaakt dat Ian Meakins zal worden benoemd tot non-executive director op 1 september 2023. Per 1 december 2023 neemt hij de positie van voorzitter over van Nils Andersen.

Ian Meakins is momenteel voorzitter van Compass Group PLC en lid van de raad van bestuur van Rexel, waar hij met ingang van 31 augustus 2023 zal vertrekken. In het verleden was hij ceo van Wolseley (nu Ferguson), Travelex Holdings en Alliance UniChem (nu Alliance Healthcare).

Nils Andersen bedankt huidig voorzitter Nils Andersen voor zijn leiderschap over de afgelopen vier jaar en meldt het volgende over de aanstelling van Ian Meakins: “Ik ben verheugd Ian te verwelkomen in het bestuur na een grondig wereldwijd zoekproces. Ian heeft een sterke staat van dienst als succesvol executive en non-executive director in verschillende sectoren. Ik weet zeker dat Unilever veel baat zal hebben bij zijn uitgebreide ervaring en ik heb er alle vertrouwen in dat hij de raad van bestuur zal voorzien van sterk en effectief leiderschap.”

Ian Meakins reageert: “Het is een grote eer om gevraagd te zijn Nils op te volgen als voorzitter van Unilever. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de raad van bestuur en met Hein en zijn managementteam om Unilevers volledige potentieel te realiseren en waarde te creëren voor al haar belanghebbenden.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook