Inge Brakman commissaris bij DSM Nederland

02-10-2012

Inge Brakman commissaris bij DSM Nederland

Inge Brakman is per 1 oktober 2012 benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland. Zij vervangt Margo Vliegenthart die wegens gezondheidsredenen aftreedt.

De Raad van Commissarissen van DSM Nederland bestaat verder uit DSM-CEO Feike Sijbesma (voorzitter) en voormalig DSM-bestuurder Jan Zuidam.

Inge Brakman
Inge Brakman is voorzitter van het Bestuur van het Rode Kruis. Daarnaast is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van Staatsbosbeheer, voorzitter van de Raad van Toezicht van De Baak en voorzitter van de Centrale Commissie voor de Statistiek van het CBS.

Inge Brakman was voorheen onder meer voorzitter en lid van het Commissariaat voor de Media en voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam.

Margo Vliegenthart
Sinds 2008 was Margo Vliegenthart lid van de Raad van Commissarissen van DSM Nederland. De oud-staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport treedt nu terug vanwege gezondheidsredenen. Sinds 2007 lijdt zij aan de ziekte van Meniere, dat problemen met het gehoor en evenwichtsorgaan oplevert. Eerder vertrok ze onder andere wegens deze aandoening als voorzitter van de MBO Raad en als kroonlid van de SER.

Vliegenthart is thans lid van de Raad van Commissarissen van PGGM, lid van de Raad van Toezicht van UMC Utrecht en lid van diverse andere raden van toezicht en advies.

Meer over Inge Brakman

Inge Brakman wordt de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis

Inge Brakman wordt de nieuwe voorzitter van het Rode Kruis

Inge Brakman is door de koningin benoemd tot voorzitter van het bestuur van het Nederlandse Rode Kruis. Zij volgt Elco Brinkman op, die is afgetreden in verband met zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer.  

Inge Brakman voorzitter CCS

Inge Brakman voorzitter CCS

Inge Brakman is de nieuwe voorzitter van de Centrale Commissie voor de Statistiek. Het CCS is de toezichthouder van het CBS.

Inge Brakman

  • list-arrow Commissaris Funda
  • list-arrow Lid Raad van Toezicht Wereld Natuur Fonds
  • list-arrow Commissaris Royal Duyvis Wiener
  • list-arrow Voorzitter Monitoring Commissie Banken
  • list-arrow Commissaris Shell Nederland
  • list-arrow Bestuurslid Persvrijheidsfonds
  • list-arrow Voorzitter raad van toezicht Het Nederlandse Rode Kruis
  • list-arrow Commissaris DSM Nederland B.V.
  • list-arrow Voorzitter SKO (Stichting Kijk Onderzoek)
  • list-arrow Commissaris IMK (Instituut Midden-Klein Bedrijf)
Profiel Inge Brakman
Bekijk de top-100 commmissarissen Bekijk de volledige lijst

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook