Jaap van Manen vertrekt bij APG

08-01-2020

Jaap van Manen vertrekt bij APG

APG heeft bekendgemaakt dat Jaap van Manen per 1 januari 2020 is teruggetreden als commissaris.

Jaap van Manen was sinds 1 januari 2019 voorzitter van de raad van commissarissen van APG maar heeft zich teruggetrokken als lid en voorzitter van de raad van commissarissen wegens persoonlijke omstandigheden. 

Pieter Jongstra, sinds 2015 lid van de raad van commissarissen en huidige vice-voorzitter, zal tijdelijk de rol van voorzitter vervullen. De raad van commissarissen geeft aan zich te beraden over de permanente invulling van de rol van voorzitter.

De raad van commissarissen van APG is per 1 januari 2020 als volgt samengesteld: Pieter Jongstra (waarnemend voorzitter), Roger van Boxtel, Maes van Lanschot, Edith Snoeij, Dick van Well en Claudia Zuiderwijk.

Meer over Jaap van Manen

Jaap van Manen president-commissaris APG

Jaap van Manen president-commissaris APG

Jaap van Manen is per 1 januari 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van pensioenuitvoerder APG Groep.

Jaap van Manen leidt nieuwe monitoring commissie corporate governance code

Jaap van Manen leidt nieuwe monitoring commissie corporate governance code

Een nieuwe commissie onder leiding van Jaap van Manen gaat de naleving van de Nederlandse code voor goed bestuur controleren. De zittingsperiode van de vorige commissie, onder leiding van Jos Streppel, liep afgelopen zomer af.

Interview met Jaap van Manen

Jaap van Manen over 1 jaar herziene code

Jaap van Manen over 1 jaar herziene code

Jaap van Manen, voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code, geeft binnenkort het stokje door. Een mooi moment om te reflecteren op de herziene code én om naar zijn hoop voor de toekomst te vragen: ‘Bestuur en commissarissen zijn behoorlijk opgeschaald in hun governance-ambities. Nu is het de beurt aan de aandeelhouders.’

Twintig jaar goed bestuur

Twintig jaar goed bestuur

's Lands meest prominente governancekenners over de Nederlandse corporate governance code. 'De code leeft.'

'De board moet praten over de code'

'De board moet praten over de code'

Jaap van Manen, voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code, vindt dat het tijd is voor boardroomgesprekken over de code die verder gaan dan de breed gedragen principes. ‘Dat vergroot de scherpte.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook