Jaap van Manen vertrekt bij APG

Jaap van Manen vertrekt bij APG

08-01-2020 APG heeft bekendgemaakt dat Jaap van Manen per 1 januari 2020 is teruggetreden als commissaris.

Jaap van Manen was sinds 1 januari 2019 voorzitter van de raad van commissarissen van APG maar heeft zich teruggetrokken als lid en voorzitter van de raad van commissarissen wegens persoonlijke omstandigheden. 

Pieter Jongstra, sinds 2015 lid van de raad van commissarissen en huidige vice-voorzitter, zal tijdelijk de rol van voorzitter vervullen. De raad van commissarissen geeft aan zich te beraden over de permanente invulling van de rol van voorzitter.

De raad van commissarissen van APG is per 1 januari 2020 als volgt samengesteld: Pieter Jongstra (waarnemend voorzitter), Roger van Boxtel, Maes van Lanschot, Edith Snoeij, Dick van Well en Claudia Zuiderwijk.

Meer over Jaap van Manen

Jaap van Manen president-commissaris APG

Jaap van Manen president-commissaris APG

21-12-2018 Jaap van Manen is per 1 januari 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen van pensioenuitvoerder APG Groep.

Interview met Jaap van Manen

Jaap van Manen over 1 jaar herziene code

Jaap van Manen over 1 jaar herziene code

21-12-2017 Jaap van Manen, voorzitter van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code, geeft binnenkort het stokje door. Een mooi moment om te reflecteren op de herziene code én om naar zijn hoop voor de toekomst te vragen: ‘Bestuur en commissarissen zijn behoorlijk opgeschaald in hun governance-ambities. Nu is het de beurt aan de aandeelhouders.’

Twintig jaar goed bestuur

Twintig jaar goed bestuur

14-09-2017 's Lands meest prominente governancekenners over de Nederlandse corporate governance code. 'De code leeft.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook