Ontslag en vertrek commissarissen B&S Group

Ontslag en vertrek commissarissen B&S Group

15-12-2022 B&S Group heeft bekendgemaakt dat president-commissaris Jan Arie van Barneveld tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders is ontslagen. Als gevolg van zijn ontslag is commissaris Kitty Koelemeijer per direct afgetreden.

Jan Arie van Barneveld was sinds 2018 president-commissaris van B&S Group. Zijn ontslag was het enige agendapunt van de vergadering. De buitengewone vergadering van aandeelhouders was aangevraagd door grootaandeelhouder Sarabel, het investeringsvehikel van oprichter en commissaris Willem Blijdorp, dat 67% van de aandelen van B&S in handen heeft. Dit in verband met een conflict dat is ontstaan nadat Sarabel een bod deed, dat de twee onafhankelijke commissarissen, Van Barneveld en Koelemeijer, hebben beoordeeld als niet-eerlijk.

Kitty Koelemeijer, commissaris bij B&S Group sinds 2018, had op 17 oktober al bekendgemaakt op te stappen indien Van Barneveld ontslagen zou worden. Haar aftreden is per direct ingegaan. 

B&S Group heeft momenteel enkel afhankelijke commissarissen, zijnde Willem Blijdorp en Leendert Blijdorp. Het bedrijf zegt te verwachten dat er te zijner tijd één of meer nieuwe onafhankelijke commissarissen worden aangesteld.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook