Jan Bennink, CEO DEMB, vertrekt na overname

Jan Bennink, CEO DEMB, vertrekt na overname

12-04-2013 Jan Bennink, chairman en sinds eind vorig jaar ad interim CEO van D.E. Master Blenders 1753, verlaat het bedrijf als de overname is afgerond. Bart Becht wordt dan chairman en een nieuwe CEO wordt gezocht.

D.E. Master Blenders 1753 wordt waarschijnlijk overgenomen door een investeerdersgroep geleid door Joh. A. Benckiser (JAB). JAB doet een bod in contanten van 12.50 euro per aandeel. De board van DEMB steunt het bod en beveelt de aandeelhouders aan daar op in te gaan.

Jan Bennink
De non-executive chairman Jan Bennink, die sinds december tevens ad interim CEO was, zal na afronding van de overname het bedrijf verlaten.

Bart Becht nieuwe chairman
D.E. Master Blenders 1753 meldt in het persbericht dat de onderneming de one-tier boardstructuur zal behouden. 'Na een succesvolle afronding van het voorgenomen bod, zullen zitting nemen in de board: Bart Becht als chairman en Peter Harf, Olivier Goudet, Alexandre Van Damme, Byron Trott en Alejandro Santo Domingo als non-executive leden. Het management zal vertegenwoordigd worden binnen de board door Michel Cup (CFO) en een nieuw te benoemen CEO.'

CEO Reckitt Benckiser
Bart Becht was jarenlang CEO van het Britse wasmiddelenconcern Reckitt Benckiser, voordat hij naar investeerder JAB overstapte.

Rob Zwartendijk
Non-executive bestuurder Rob Zwartendijk, die in september vorig jaar aantrad bij DEMB, komt niet meer in het rijtje van bestuursleden voor. Zwartendijk en Bennink kennen elkaar uit een eerdere overnameperiode. Toen Zwartendijk commissaris was bij Numico, was Jan Bennink daar CEO. 'Samen' verkochten ze het bedrijf aan Danone.

Centrale rol DEMB
Bennink reageert positief op de overname: 'Binnen de voorgestelde eigendomsstructuur zal DEMB een centrale rol spelen in het creeren van een van 's werelds leidende koffie en thee bedrijven. Dit zal extra mogelijkheden bieden om onze productportfolio uit te breiden en onze concurrentiepositie te versterken.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook