Jacobs Douwe Egberts B.V.

Hier vindt u informatie over Jacobs Douwe Egberts B.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: DE109501 (Groot-niet-beursgenoteerd)
  • In 1753 opende Egberts Douwes zijn eerste koffie- en theewinkel in Joure, Friesland
  • In 1978 werd Douwe Egberts overgenomen door Sara Lee. In 2011 wordt besloten de bedrijfsactiviteiten weer af te splitsen. Het nieuwe bedrijf D.E. MASTER BLENDERS 1753 wordt in september 2012 aan de AEX genoteerd
  • D.E MASTER BLENDERS 1753 heeft wereldwijd ca. 7.500 mensen in dienst
  • Driekwart van de omzet wordt gerealiseerd in markten waarin de producten dominante posities innemen (nr. 1 of nr. 2 positie). De producten zijn in meer dan 45 landen verkrijgbaar

Over Jacobs Douwe Egberts B.V.

D.E MASTER BLENDERS 1753 is een internationaal koffie- en theebedrijf met grote merken. De consument wordt verleid met innovatieve producten, concepten en systemen. In 2001 werd in samenwerking met Philips het revolutionaire Senseo koffiesysteem gelanceerd. D.E MASTER BLENDERS 1753 opereert vanuit drie divisies: Retail West-Europa, Retail Rest van de Wereld en Out of Home.

De koffie- en theeproducten (meer dan 30 merken) worden vooral verkocht aan supermarkten, warenhuizen en internationale inkooporganisaties. Het legendarische merk Douwe Egberts (sinds 1753) is het grootste koffiemerk in Nederland en België. Ook andere merken hebben topposities in de markt, zoals Pilão, de nr. 1 in Brazilië, en Merrild, de nr.1 in Denemarken. Pickwick thee is marktleider in Nederland, Tsjechië, Hongarije en Denemarken. In Spanje is Hornimans het tweede theemerk.

In de Out of Home divisie van D.E MASTER BLENDERS 1753 zijn de activiteiten op het gebied van warme dranken uit machines ondergebracht. Deze divisie is in 18 landen vertegenwoordigd. Out of Home-klanten variëren van multinationals tot kleine familiebedrijven.

Organisatiestructuur D.E. MASTER BLENDERS 1753

D.E MASTER BLENDERS 1753 heeft een one-tier bedrijfsstructuur. De raad van bestuur (Board of Directors) heeft een Executive Director (CEO) en zes Non-Executive Directors. De CEO gaat over het dagelijks bestuur. De Non-Executive Directors zien hierop toe en geven advies, waarbij zij worden ondersteund door Board Committees waarin specifieke expertises zijn gebundeld. De complete Board of Directors is verantwoordelijk richting de aandeelhouders. De CEO maakt daarnaast deel uit van en geeft leiding aan het Executive Committee dat verantwoordelijk is voor het dagelijks management en de strategie-implementatie. Het Executive Committee heeft momenteel zeven leden. D.E MASTER BLENDERS 1753 hecht veel waarde aan diversiteit in de samenstelling van de raad van bestuur in termen van expertise, nationaliteit en sekse.

Bestuurders in het nieuws

facebook