Jan de Pooter nieuwe ceo Athora Netherlands

Jan de Pooter nieuwe ceo Athora Netherlands

07-07-2021 Athora Netherlands heeft op 7 juli 2021 bekendgemaakt Jan de Pooter te hebben benoemd als ceo van het bedrijf en de verzekeringsdochters. Op donderdag 8 juli start De Pooter in zijn nieuwe functie.

De Nederlandsche Bank heeft goedkeuring verleend voor de benoeming en de ondernemingsraad van Athora Netherlands heeft een positief advies uitgebracht over de benoeming van Jan de Pooter. Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de raad van commissarissen van Athora Netherlands, laat weten erg blij te zijn om Jan de Pooter te mogen verwelkomen als nieuwe ceo. Maarten Dijkshoorn: ‘Hij is een ervaren leider en brengt een schat aan ervaring mee. Zijn staat van dienst in het succesvol leiden van transformaties zal Athora Netherlands helpen bij het uitvoeren van haar strategie om de nummer één pensioenuitvoerder te worden.’

Naast de komst van De Pooter, treedt Stefan Spohr met ingang van 1 augustus dit jaar terug als lid van de raad van bestuur en chief operating officer. In maart 2020 werd bekend dat Vivat definitief werd overgenomen door Athora, waarbij direct wijzigingen in de raad van bestuur van Athora Netherlands plaatsvonden. Stefan Spohr trad toe tot de rvb als coo. Daarvoor was hij managing director bij Athora Germany holding company en Athora Deutschland Holding GmbH & Co. KG. In deze functie zal Spohr terugkeren, en daarbij ook als managing director van Athora Group aan de slag gaan. ‘Dankzij Stefan Spohr heeft de organisatie veel vooruitgang geboekt in de transformatie. In zijn periode hier heeft hij een sleutelrol gespeeld bij het bepalen van de reikwijdte van onze strategiebepaling en de plannen om Athora Netherland om te vormen op basis van een nieuw, duurzaam en toekomstbestendig bedrijfs- en organisatiemodel. Ik wens hem veel succes toe’, aldus Maarten Dijkshoorn.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook