Wijzigingen in raad van bestuur en raad van commissarissen Vivat

Wijzigingen in raad van bestuur en raad van commissarissen Vivat

20-03-2020 Op 19 maart werd bekend dat De Nederlandsche Bank (DNB) akkoord is gegaan met de overname van Vivat door NN Group en Athora. Bij deze overname vinden wijzigingen in zowel de rvb als rvc plaats.

Vivat maakt op de website bekend dat de raad van bestuur veranderingen door zal voeren. Annemarie Mijer-Nienhuis, Angelo Sacca en Stefan Spohr zullen de raad van bestuur versterken. Het bedrijf kondigt de benoeming van de drie nieuwe leden aan in de raad van bestuur van Vivat en de raden van verzekeringsmaatschappijen van Vivat, Srlev NV en Proteq Levensverzekeringen NV.

Wijzigingen raad van bestuur Vivat
Annemarie Mijer-Nienhuis wordt op een datum na de closing benoemd tot chief risk officer. Mijer-Nienhuis vervulde verschillende rollen bij ING, waarna ze bij Nationale-Nederlanden onder andere chief risk officer NN Leven was. Verder was ze chief risk officer bij Delta Lloyd Group en head of central risk management bij ABN Amro. Ze is sinds vorig jaar commissaris bij Klaverblad Verzekeringen.

Angelo Sacca zal benoemd worden tot chief strategy & commercial officer van Vivat. Sinds 2017 is hij managing director van Athora. Hij speelde een belangrijke rol bij de overname van Vivat. Voor hij bij Athora aan de slag ging, werkte Sacca bij Greenhill & Co. en UBS. Tevens vervulde hij de rol van ad interim head of investor relations bij Delta Lloyd.

Stefan Spohr zal bij Vivat als chief operating officer toetreden tot de raad van bestuur. Hiervoor was Spohr ceo insurance operations bij Athora Duitsland. Verder werkte hij als global head of industries bij Willis Towers Watson, was hij ceo UK & Ireland bij Bearingpoint en was hij partner bij A.T. Kearny.

Met de komst van Mijer-Nienhuis, Sacca en Spohr, vertrekken Charlene Wu, Wendy de Ruiter-Lörx, Lan Tang en Jeroen Potjes. Zodra de overname van Vivat door Athora geregeld is, zullen zij de raad van bestuur verlaten.

Wijzigingen raad van commissarissen Vivat
Naast veranderingen in de raad van bestuur, wijzigt de samenstelling van de raad van commissarissen ook. Hanny Kemna, Floris Deckers en Michele Bareggi worden benoemd als leden. Ming He en Kevin Shum zullen aftreden als commissaris. Miriam van Dongen heeft uit eigen beweging besloten haar functie als commissaris bij Vivat na vijf jaar neer te leggen.

Hanny Kemna is momenteel voorzitter van de raad van commissarissen van MN en vice-voorzitter van de raad van commissarissen en voorzitter van de auditcommissie van Menzis. Daarnaast is zij bestuurslid van ASA International, lid van de auditcommissie van Géant en lid in buitengewone dienst van het college van de Algemene Rekenkamer.

Floris Deckers heeft verschillende functies vervuld, waaronder die van voorzitter van de raad van commissarissen van Deloitte Nederland, voorzitter van de raad van commissarissen SBM Offshore, ceo Van Lanschot Bankiers en senior executive bij ABN Amro.

Michele Bareggi is huidig ceo van Athora Group en lid van de raad van bestuur van Athora België SA/NV, Athora lebensversicherung AG en Athora Life Re Ltd. Voorheen werkte Bareggi als algemeen directeur bij Morgan Stanley. Daarvoor vervulde hij verschillende rollen bij Nomura Holdings, Lehman Brothers, JPMorgan en Credit Suisse First Boston.

Maarten Dijkshoorn, voorzitter van de raad van commissarissen, vind het een eer en een genoegen de afgelopen jaren nauw samen te hebben gewerkt met Miriam van Dongen, Ming he en Kevin Shum. ‘Hun bijdrage is van onschatbare waarde geweest voor de ontwikkeling van VIVAT. Tegelijkertijd verwelkom ik de nieuwe leden van de Raad van Commissarissen Hanny Kemna, Floris Deckers en Michele Bareggi en ik kijk uit naar onze toekomstige samenwerking’, aldus Dijkshoorn.

De raad van commissarissen zal vanaf toetreding van de nieuwe leden bestaan uit Maarten Dijkshoorn, Pierre Lefèvre, Hanny Kemna, Floris Deckers en Michele Bareggi bestaan.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook