Jan Ernst de Groot benoemd als chief sustainability officer bij Ahold Delhaize

Jan Ernst de Groot benoemd als chief sustainability officer bij Ahold Delhaize

03-08-2022 Ahold Delhaize heeft op 3 augustus bekendgemaakt dat Jan Ernst de Groot benoemd is als chief sustainability officer.

Jan Ernst de Groot is sinds 2015 chief legal officer en lid van het executive committee bij Ahold Delhaize. Deze functie blijft hij vervullen naast zijn nieuwe rol. In de nieuw gecreëerde functie van chief sustainability officer wordt De Groot verantwoordelijk voor het succes van de integrale visie, strategie en doelstellingen van Ahold Delhaize met betrekking tot alle aspecten van ecologische duurzaamheid, gezond eten, sociale impact, ethiek, mensenrechten en bestuur. 

Frans Muller, ceo van Ahold Delhaize, zegt over deze benoeming het volgende: 'Duurzaamheid staat al heel lang centraal in onze organisatie. Het is een van onze vier belangrijkste strategische aandachtsgebieden en een cruciale aanjager van ons doel: Eat well. Save time. Live better. Onze activiteiten en prestaties op dit gebied krijgen steeds meer belangstelling van klanten, (toekomstige) relaties, investeerders en andere belanghebbenden. Met de benoeming van Jan Ernst de Groot zorgen we ervoor dat de volledige reikwijdte en dimensie van duurzaamheid en ESG holistisch vertegenwoordigd zijn op het niveau van het executive committee.'

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook