Jan Hommen met grote meerderheid gekozen bij KPMG

Jan Hommen met grote meerderheid gekozen bij KPMG

17-06-2014 Zaterdag 14 juni 2014 is de voorgenomen benoeming van Jan Hommen als bestuursvoorzitter van KPMG Nederland met een overweldigende meerderheid van stemmen door de equity partners bekrachtigd.

Ook de Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de benoeming van Jan Hommen en de overige leden van de raad van bestuur van KPMG Nederland.

Ad interim bestuur
Hommen geeft leiding aan de raad van bestuur waarvan de overige vier leden ad interim zijn benoemd tot 1 oktober 2014. Op dat moment treedt de beoogde nieuwe corporate governance in werking. Deze voorziet onder meer in een raad van commissarissen die voor het merendeel uit externe leden zal bestaan. Ook is het de bedoeling het bestuur te voorzien van meer externe inbreng.

Governance
De focus van de raad van bestuur is primair gericht op de aanpassing van de governance van KPMG, verbeteringen van het audit proces en het herwinnen van het maatschappelijk draagvlak.

Nog goedkeuring AFM nodig
De benoeming van Hommen moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder AFM, de SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) en KPMG Europe LLP.

Lees verder:
> Jan Hommen over toezicht

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook