Jan Hommen met grote meerderheid gekozen bij KPMG

Jan Hommen met grote meerderheid gekozen bij KPMG

17-06-2014 Zaterdag 14 juni 2014 is de voorgenomen benoeming van Jan Hommen als bestuursvoorzitter van KPMG Nederland met een overweldigende meerderheid van stemmen door de equity partners bekrachtigd.

Ook de Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de benoeming van Jan Hommen en de overige leden van de raad van bestuur van KPMG Nederland.

Ad interim bestuur
Hommen geeft leiding aan de raad van bestuur waarvan de overige vier leden ad interim zijn benoemd tot 1 oktober 2014. Op dat moment treedt de beoogde nieuwe corporate governance in werking. Deze voorziet onder meer in een raad van commissarissen die voor het merendeel uit externe leden zal bestaan. Ook is het de bedoeling het bestuur te voorzien van meer externe inbreng.

Governance
De focus van de raad van bestuur is primair gericht op de aanpassing van de governance van KPMG, verbeteringen van het audit proces en het herwinnen van het maatschappelijk draagvlak.

Nog goedkeuring AFM nodig
De benoeming van Hommen moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder AFM, de SEC (U.S. Securities and Exchange Commission) en KPMG Europe LLP.

Lees verder:
> Jan Hommen over toezicht

Meer over Jan Hommen

Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

24-06-2020 Ahold Delhaize kondigt op 24 juni 2020 aan dat Jan Hommen vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen. Peter Agnefjäll wordt zijn opvolger.

Jan Hommen chairman BlackRock Nederland

Jan Hommen chairman BlackRock Nederland

30-01-2018 Jan Hommen wordt 'chairman' van BlackRock Nederland. Hij zal in deze functie voornamelijk een adviserende rol innemen, waarbij hij BlackRock Amsterdam bijstaat in het contact met klanten en toezichthouders.

Interview met Jan Hommen

Dick Boer en Jan Hommen in gesprek over samenwerking

Dick Boer en Jan Hommen in gesprek over samenwerking

25-01-2017 Al een paar keer waren fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize afgeketst. Afgelopen zomer geschiedde het dan toch: de twee retailreuzen fuseerden. Ceo Dick Boer en toenmalig rvc-voorzitter Jan Hommen blikken terug. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook