Jan Hommen voorgesteld als nieuwe CEO KPMG

Jan Hommen voorgesteld als nieuwe CEO KPMG

27-05-2014 De partners van KPMG zullen over de benoeming van Jan Hommen als bestuursvoorzitter besluiten tijdens hun vergadering van 14 juni 2014 en de benoeming wordt aan de Ondernemingsraad voorgelegd. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouder AFM.

De benoeming van Jan Hommen als bestuursvoorzitter van KPMG Nederland geldt voor een periode van vier jaar of korter als eerder een geschikte opvolger is gevonden. 

Bestuur ad interim
Hommen zal leiding geven aan de raad van bestuur waarin alle leden ad interim zijn benoemd tot 1 oktober 2014. KPMG kondigde eerder al aan dat Hommen samen met adviseur Jaap de Keijzer zou werken aan de nieuwe governance structuur bij KPMG. De nieuwe structuur is gericht op de samenstelling van de raad van commissarissen met in meerderheid externe leden en externe inbreng in de raad van bestuur. Een nieuwe governance dient in werking te treden per 1 oktober 2014.

Complexe organisaties
John Veihmeyer, bestuursvoorzitter KPMG International, verwelkomt Hommen’s benoeming: 'Hommen is de juiste keuze om KPMG Nederland te leiden. Hij heeft uitgebreide ervaring in het leiden van complexe organisaties. Zijn niet-aflatende focus op kwaliteit en integriteit heeft tot duurzame prestatieverbeteringen van deze ondernemingen geleid.'

Samenstelling raad van bestuur
Jan Hommen zal als voorzitter leiding geven aan de Raad van Bestuur waarvan verder de volgende bestuursleden deel uitmaken: Marc Hogeboom (Head of Audit), Rob Fijneman (Head of Advisory en HR), Han van Delden (CFO) en Andrew Cranston (COO). De beschikbaarheid van Cranston (nu COO KPMG International) vormt volgens het accountants- en adviesbureau een belangrijke uitdrukking van support van KPMG International.

Lees verder
> Jan Hommen over de toegevoegde waarde van de commissaris

 

 

Meer over Jan Hommen

Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

24-06-2020 Ahold Delhaize kondigt op 24 juni 2020 aan dat Jan Hommen vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen. Peter Agnefjäll wordt zijn opvolger.

Jan Hommen chairman BlackRock Nederland

Jan Hommen chairman BlackRock Nederland

30-01-2018 Jan Hommen wordt 'chairman' van BlackRock Nederland. Hij zal in deze functie voornamelijk een adviserende rol innemen, waarbij hij BlackRock Amsterdam bijstaat in het contact met klanten en toezichthouders.

Interview met Jan Hommen

Dick Boer en Jan Hommen in gesprek over samenwerking

Dick Boer en Jan Hommen in gesprek over samenwerking

25-01-2017 Al een paar keer waren fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize afgeketst. Afgelopen zomer geschiedde het dan toch: de twee retailreuzen fuseerden. Ceo Dick Boer en toenmalig rvc-voorzitter Jan Hommen blikken terug. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook