Jan Hommen voorgesteld als nieuwe CEO KPMG

Jan Hommen voorgesteld als nieuwe CEO KPMG

27-05-2014 De partners van KPMG zullen over de benoeming van Jan Hommen als bestuursvoorzitter besluiten tijdens hun vergadering van 14 juni 2014 en de benoeming wordt aan de Ondernemingsraad voorgelegd. De benoeming is onder voorbehoud van goedkeuring door toezichthouder AFM.

De benoeming van Jan Hommen als bestuursvoorzitter van KPMG Nederland geldt voor een periode van vier jaar of korter als eerder een geschikte opvolger is gevonden. 

Bestuur ad interim
Hommen zal leiding geven aan de raad van bestuur waarin alle leden ad interim zijn benoemd tot 1 oktober 2014. KPMG kondigde eerder al aan dat Hommen samen met adviseur Jaap de Keijzer zou werken aan de nieuwe governance structuur bij KPMG. De nieuwe structuur is gericht op de samenstelling van de raad van commissarissen met in meerderheid externe leden en externe inbreng in de raad van bestuur. Een nieuwe governance dient in werking te treden per 1 oktober 2014.

Complexe organisaties
John Veihmeyer, bestuursvoorzitter KPMG International, verwelkomt Hommen’s benoeming: 'Hommen is de juiste keuze om KPMG Nederland te leiden. Hij heeft uitgebreide ervaring in het leiden van complexe organisaties. Zijn niet-aflatende focus op kwaliteit en integriteit heeft tot duurzame prestatieverbeteringen van deze ondernemingen geleid.'

Samenstelling raad van bestuur
Jan Hommen zal als voorzitter leiding geven aan de Raad van Bestuur waarvan verder de volgende bestuursleden deel uitmaken: Marc Hogeboom (Head of Audit), Rob Fijneman (Head of Advisory en HR), Han van Delden (CFO) en Andrew Cranston (COO). De beschikbaarheid van Cranston (nu COO KPMG International) vormt volgens het accountants- en adviesbureau een belangrijke uitdrukking van support van KPMG International.

Lees verder
> Jan Hommen over de toegevoegde waarde van de commissaris

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook