Aegon-CFO Nooitgedagt niet gestraft voor overstap

Aegon-CFO Nooitgedagt niet gestraft voor overstap

16-03-2010 Bij zijn plotselinge overstap van Ernst & Young naar Aegon in 2009 is Jan Nooitgedagt niet in de fout gegaan. Dat oordeel velt de Haagse tuchtraad in reactie op een klacht van stichting Sobi.

Jan Nooitgedacht gaf in 2009 zijn positie als bestuursvoorzitter van Ernst & Young op om vertrekkend financieel bestuurder Jos Streppel van Aegon op te volgen. De overstap zorgde voor ophef omdat Ernst & Young de controlerende accountant is van Aegon. Dit zou volgens de stichting schadelijk zijn voor het publieke vertrouwen in het beroep van accountant. 

Stichting Sobi
De huidige Aegon-CFO zag terecht af van de zogenaamde afkoelingsperiode van 2 jaar. Omdat Jan Nooitgedagt nooit direct betrokken was bij de boekencontrole van Ernst & Young-klant Aegon was er geen sprake van belangenverstrengeling toen hij overstapte naar Aegon. Stichting Sobi van Pieter Lakeman was van mening dat het oordeelsvermogen van Nooitgedagt werd beïnvloed door de belangenverstrengeling, maar hier is de Haagse tuchtraad het dus niet mee eens.

Lees ook:
> Biografie Jan Nooitgedagt
> Nieuwe CFO Aegon ziet ondanks verlies positieve toekomst
> Regels voor de toekomst
> Jos Streppel met pensioen
> Pieter Jongstra opvolger Jan Nooitgedagt bij Ernst & Young

Interview met Jan Nooitgedagt

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

De beurs vs. andere bedrijfsmodellen: de visie van commissarissen

17-02-2021 Voor veel grote bedrijven was de beurs altijd de belangrijkste toegang tot kapitaal en internationale expansie. De laatste decennia is er veel veranderd voor beursgenoteerde bedrijven. Dat roept de vraag op in welke gevallen een beursnotering de voorkeur verdient in vergelijking met andere bedrijfsmodellen. Wat vinden gelouterde commissarissen ervan?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook