Wijziging raad van commissarissen Van Oord

Wijziging raad van commissarissen Van Oord

16-04-2020 Van Oord kondigt aan dat Jan Valkier en Paul Verheul de rol van Koos van Oord en Kommer Damen als commissaris van het bedrijf overnemen. Dit is bekendgemaakt tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 15 april 2020.

Jan Valkier en Paul Verheul zullen per september 2020 toetreden tot de raad van commissarissen van het bedrijf. Hierbij nemen ze de rollen over van de vertrekkende Koos van Oord en Kommer Damen, die na twaalf jaar lid van de raad van commissarissen afscheid nemen.

Jan Valkier zal met zijn ervaring toetreden tot de raad van commissarissen. Als ceo van Anthony Veder brengt hij relevante expertise mee. Paul Verheul is van Oord’s voormalig chief operations officer en huidig directeur van MerweOord, de familieholding van Van Oord. In september starten Valkier en Verheul als commissaris bij het bedrijf. Ze vormen samen met voorzitter Niek Hoek, Jean-Marie Laurent Josi en Hans van der Ven de raad van commissarissen van Van Oord.

 

Koos van Oord was al twaalf jaar lid van de raad van commissarissen van Van Oord. Hij is formeel afgetreden en zal de raad tot september 2020 bijwonen. Voor Koos van Oord als commissaris startte, had hij als belangrijkste functie binnen het baggerbedrijf die van directievoorzitter van 2003 tot en met 2008. Hij was de drijvende kracht achter de fusie tussen Van Oord ACZ en BHD in 2003. Na vijftig jaar zal Van Oord in september afscheid nemen van het bedrijf.

Naast het vertrek van Van Oord, zal ook Kommer Damen de raad van commisarissen verlaten. Damen heeft twaalf jaar deel uitgemaakt van de raad van commissarissen van Van Oord. Het bedrijf is hem dankbaar voor zijn kennis en commerciële ervaring in de maritieme sector.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook