Jan van de Winkel wordt nieuwe CEO Genmab

Jan van de Winkel wordt nieuwe CEO Genmab

16-06-2010 Genmab krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Jan van de Winkel volgt dit jaar de huidige voorzitter Lisa Drakeman op.

Het farmabedrijf werd in 1999 mede opgericht door Jan van de Winkel. Het biotechnologische bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van medicijnen tegen kanker. Tot voor kort was de nieuwe CEO werkzaam als president Research & Development bij het concern.

Professor Immunologie
Naast zijn activiteiten bij Genmab is Jan van de Winkel part-time professor Immunologie bij het Universitair Medisch Centrum (NWO) in Utrecht. Hij is wereldwijd bekend vanwege zijn baanbrekende onderzoeken naar de biologische rol en toepassing van antilichamen. De Utrechtse hoogleraar heeft o.a een medicijn ontwikkeld tegen lymfatische leukemie. In totaal heeft hij zeven jaar en 7 maanden nodig gehad om het geneesmiddel op de markt te brengen.Ook is de bestuurder een voormalig vice-president van Meradex Europe.
Publicaties en patenten
Jan van de Winkel heeft meer dan 270 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en is verantwoordelijk voor een aantal patenten. Hij is lid van de wetenschappelijke adviesraad Brain Trauma Foundation (BFT) en Thuja Capital Healthcare Fund.

Lees ook:
> De biografie van Jan van de Winkel
> Jan Groen voorgedragen als nieuwe CEO OncoMethylome
> Mediq neemt Deense Opco over
> Rokus van Iperen wordt voorzitter Raad van Toezicht Maastricht
> Pierre Vinken: neurochirurg met een hobby

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook