Jan van den Berg nieuwe president-commissaris Achmea

Jan van den Berg nieuwe president-commissaris Achmea

29-01-2021 Jan van den Berg is per 13 april 2021 benoemd als voorzitter van de raad van commissarissen van Achmea. Hij volgt Aad Veenman op.

Jan van den Berg is sinds februari 2018 lid van de raad van commissarissen van Achmea. Hij is ook commissaris bij Achmea Zorgverzekeringen, Achmea Schadeverzekeringen, Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen en myTomorrows, dat wereldwijd actief is in de gezondheidszorg.

Achmea geeft in een persbericht aan dat Van den Berg beschikt over ruime bestuurlijke en toezichthoudende ervaring in de internationale verzekeringsmarkt, onder andere opgedaan bij NN, AXA en Prudential. Zijn voorzittersbenoeming is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank.

Jan van den Berg volgt Aad Veenman op, die tijdens de algemene vergadering terugtreedt na drie zittingstermijnen van vier jaar. Veenman is sinds april 2009 lid van de raad van commissarissen van Achmea, waarvan de laatste vierenhalf jaar als voorzitter.

Willem van Duin, voorzitter van de raad van bestuur van Achmea, zegt over het vertrek van Aad Veenman het volgende: "Wij zijn Aad Veenman bijzonder dankbaar voor zijn grote inzet gedurende de afgelopen twaalf jaar. Als toezichthouder heeft hij zich met veel tijd, energie en daadkracht ingezet voor onze coöperatieve groep. Namens de raad van bestuur wens ik hem veel succes in de toekomst."

Scheidend president-commissaris Aad Veenman: "Ik heb met veel genoegen bijgedragen aan de ontwikkeling van Achmea en ben trots om te zien waar het bedrijf nu staat. Ook heeft Achmea een sterke uitgangspositie om de Covid-19-crisis goed door te komen. Jan van den Berg is een toegewijd en kundig commissaris. Ik ben blij met zo’n opvolger en wens hem veel succes in zijn nieuwe rol."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook