Jan Zijderveld vertrekt bij Hema

Jan Zijderveld vertrekt bij Hema

20-01-2021 Jan Zijderveld zal later deze maand vertrekken als lid van de raad van commissarissen van Hema. Dat maken de raad van bestuur en de leden van de raad van commissarissen van het bedrijf op 18 januari 2021 bekend.

Jan Zijderveld bekleedde de functie als commissaris van Hema sinds april 2019. Tot vorig jaar was hij ceo van Avon, een internationaal cosmetica- en lifestylebedrijf. Voorafgaand daaraan werkte Zijderveld dertig jaar bij Unilever, waarvan de laatste zeven jaar als president voor alle Europese activiteiten. Tjeerd Jegen, ceo van Hema, laat weten de visie van Zijderveld gewaardeerd te hebben. ‘We hebben als bestuur van Hema Jan Zijderveld als een bevlogen toezichthouder leren kennen die altijd denkt vanuit het merk en de klant’, aldus Jegen.

Wilco Jiskoot, voorzitter rvc van Hema, vult aan: ‘Met Jan Zijderveld en de overige leden van de raad kunnen we deze periode binnenkort op een positieve manier afsluiten met de definitieve overname door de familie Van Eerd en investeringsmaatschappij Parcom.’ Hierbij blikt hij terug op de laatste twee jaar waarin Hema voor enkele uitdagingen stond. ‘Namens de raad wil ik Jan Zijderveld bedanken voor zijn grote bijdrage.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook