Jane Griffiths

Chairman bij Janssen-Cilag

Jane Griffiths

Persoonlijk

Naam: Jane Griffiths

Geboortejaar: 1954

Nationaliteit: Britse

Huidige functies Jane Griffiths

2011 - heden Chairman, Janssen-Cilag

Loopbaan Jane Griffiths

2011 - 2015 Commissaris, Crucell
2007 - 2010 Internationaal vice-president, Janssen-Cilag
- 2007 Sales & Marketing Directeur, Janssen-Cilag
- 2007 President Global Strategic Marketing Group voor Virology, Johnson & Johnson
2002 - Vertegenwoordiger, House of Commons of the UK van de Parliamentary Assembly of Council of Europe en Western Europe
1997 - 2005 Parlementslid, Reading East Parliamentary Constituency
1989 - 1999 Raadslid, Reading Borough Council
1984 - 1997 Buitenlands nieuwsredacteur, BBC Monitoring en BBC World Service
1977 - 1984 Taalkundige, Government Communications Headquarters

Opleiding Jane Griffiths

University of Durham, Engeland
Cedars Grammar School, Engeland

Overige vermeldingen


Jane Griffiths is geboren in Londen en heeft gestuurd aan de Universiteit van Durham. Hier heeft ze een Bachelor gehaald in Frans en Russisch. In 1977 ging haar carrière van start als Taalkundige bij de Gouvernement Communications Headquarters.

Na verschillende politieke functies is Griffiths de gezondheidszorg in gegaan. Na het oprichten van de Global Strategic Marketing Group voor Virology, onderdeel van Johnsen & Johnsen, is ze aan de slag gegaan als Sales & Marketing director bij Janssen-Cilag. Dit is ook onderdeel van Johnsen & Johnsen. In 2007 werd Griffiths gepromoveerd tot International Vice President en was verantwoordelijk voor 14 Janssen-Cilag bedrijven binnen de EMEA (Europe Middle East and Africa). In 2009 trad ze af en ging verder bij het bedrijf als Head of Market access. In 2011 werd Jane Griffiths benoemd als Chairman tot Jansen-Cilag

Verder is Griffiths bestuurslid geweest bij Johnson & Johnson Corporate Citicenship Trust en is erg geïnteresseerd in de vrouwelijke zakenwereld. Zij is lid van de Senior Advisory Board van de Healthcare Businesswomen’s Association (HBA) en is zij Lid van de Stuurgroep J&J Women's Leadership Initiative.

Trivia


Jane Griffiths spreekt naast haar moedertaal Engels ook Frans, Russisch, Koreaans en Japans. Ze is getrouwd met Andrew Tattersall, haar voormalig assistent, en heeft 2 kinderen uit een vorig huwelijk.

Meer over de functies
Chairman |