Janet Helder vertrekt als bestuurslid bij UWV

Janet Helder vertrekt als bestuurslid bij UWV

30-07-2021 Op 28 juli 2021 heeft UWV bekendgemaakt dat lid van de raad van bestuur Janet Helder vertrekt. Per 1 september zal zij optreden als interim plaatsvervangend directeur-generaal bij de Belastingdienst.

Janet Helder beëindigt met haar afscheid een zittingsperiode van twee jaar. Daarvoor was ze van 2003 tot 2009 werkzaam als lid bij het bestuur van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers in Den Haag. Bij haar aanstelling kreeg ze als specifieke taak om het risicobeleid van UWV te beheren en het versterken van de focus binnen de organisatie voor gevoelige uitvoeringsproblematiek.

Voorzitter van de raad van bestuur van UWV Maarten Camps zegt op het vertrek van Helder: ‘Wij wisten dat de aanstelling van Janet Helder voor twee jaar was, dus in die zin is het geen verrassing dat zij UWV verlaat. We gaan haar energie en enthousiasme natuurlijk wel missen. Janet Helder heeft haar specifieke opdracht heel goed volbracht, met een scherp oog voor wat er speelt binnen onze organisatie. Zij heeft risicomanagement echt op de kaart gezet en daar zijn wij haar heel dankbaar voor. Wij kunnen daardoor nu verder als organisatie.’

Door haar vertrek zal de rvb vanaf 1 september voorlopig uit drie leden bestaan. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook