Drie nieuwe commissarissen AkzoNobel

Drie nieuwe commissarissen AkzoNobel

28-02-2024 AkzoNobel heeft aangekondigd drie commissarissen voor te dragen voor benoeming, zijnde Jaska de Bakker (foto), Wouter Kolk en Ute Wolf.

De voordrachten worden besproken tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 25 april 2024. 

Jaska de Bakker was in het verleden cfo bij FrieslandCampina en Royal HaskoningDHV. Momenteel is zij non-executive director bij Prysmian Group, Nobian en Redcare Pharmacy en commissaris bij The Ocean Cleanup. AkzoNobel noemt haar een bewezen financieel leider met uitgebreide ervaring in strategie, governance en ESG.

Wouter Kolk is sinds 2018 ceo van Europa en Indonesië bij Ahold Delhaize. Hij is ook lid van de raad van advies bij de Amsterdam Economic Board. Met meer dan 32 jaar ervaring in commerciële, operationele, supply chain, strategische en algemene managementfuncties brengt hij een schat aan kennis mee in verschillende regio's en bedrijven, aldus het bedrijf.

Ute Wolf was van 2013 tot 2023 group cfo van Evonik en is momenteel toezichthouder bij een aantal Duitse bedrijven. AkzoNobel noemt haar een doorgewinterde financiële professional met meer dan 25 jaar ervaring in financieel management en bedrijfsplanning.

"Met de benoeming van Jaska de Bakker, Ute Wolf en Wouter de Kolk voegen we een grote verscheidenheid aan kennis toe aan de raad van commissarissen," aldus president-commissaris Ben Noteboom. "We wensen hen alle drie veel succes in hun nieuwe functie."

AkzoNobel maakt ook bekend dat Byron Grote, commissaris sinds 2014, wordt genomineerd voor herbenoeming en dat Pam Kirby tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders aftreedt. Kirby heeft dan haar tweede termijn volgemaakt.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook