Jean-François van Boxmeer nieuwe chairman Vodafone

Jean-François van Boxmeer nieuwe chairman Vodafone

26-05-2020 De ceo van Heineken, Jean-François van Boxmeer, zal eind juli aantreden als chairman van Vodafone. Van Boxmeer volgt Gerard Kleisterlee op, die na bijna tien jaar zijn functie neerlegt. Dat maakt Vodafone bekend op 22 juni 2020.

Jean-François van Boxmeer heeft vijftien jaar de rol van ceo van Heineken vervuld. Onder zijn leiding verdrievoudigde de waarde van het aandeel van de bierproducent. In 1984 trad Van Boxmeer aan als trainee bij Heineken, waarna hij onder meer verantwoordelijk was voor de operaties in Congo, Polen en Italië. In februari werd al bekend dat Van Boxmeer weg zou gaan bij Heineken, waar zijn functie wordt overgenomen door Dolf van den Brink.

Van Boxmeer treedt per 28 juli aan als niet-uitvoerend bestuurder en zal in november Gerard Kleisterlee als chairman opvolgen. Kleisterlee heeft volgens Britse richtlijnen voor corporate governance de maximale negen jaar als voorzitter bereikt. Tijdens zijn bestuursperiode werd een van de grootste deals in de geschiedenis van Vodafone gesloten.

Interview met Jean-François van Boxmeer

Pieter Elbers en Jean-François van Boxmeer zetten hun infrastructuur breder in voor duurzame groei

Pieter Elbers en Jean-François van Boxmeer zetten hun infrastructuur breder in voor duurzame groei

12-04-2018 Samenwerking is een voorwaarde voor duurzame groei. KLM-president-directeur Pieter Elbers en Heineken-ceo Jean-François van Boxmeer over de kansen en dilemma’s die mondiale partnerships met zich meebrengen: de oplossing van het ene probleem creëert soms een ander probleem. ‘Samenwerking is onmisbaar.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook