Jean-Luc Schnoebelen

Vice-voorzitter bij Group Executive Committee

Jean-Luc Schnoebelen

Persoonlijk

Naam: Ir. Jean-Luc Schnoebelen

Nationaliteit: Franse

Huidige functies Jean-Luc Schnoebelen

1997 - heden Vice-voorzitter, Group Executive Committee
2016 - heden President, Edeis
- heden
1997 - heden CEO, Ginger

Let it be

Ieder leider weet dat het soms het beste is om er niet bij te zijn. Lees hoe Schuberg Philis samenwerkt met leiders en klantenteams aan het realiseren van digitale transformaties in bedrijfskritische ecosystemen.

Loopbaan Jean-Luc Schnoebelen

2011 - 2012 Lid Raad van Bestuur, Sweco Nederland B.V.
1997 - Vice-voorzitter, Group Executive Committee
1997 - 2011 Group Director Monitoring & Testing, Sweco Nederland B.V.
1993 - 1996 Manager, Bouygues Group, Verenigde Staten
1990 - 1993 Werkzaam, Bouygues Group, Rinaldi Structal

Opleiding Jean-Luc Schnoebelen

ingenieurs opleiding , geometrie

Overige vermeldingen


Jean-Luc Schnoebelen werd is januari 2012 door Grontmij geschorst wegens het tegenwerken van de herstructurering van het advies- en ingenieursbureau. Begin maart 2012 troffen Grontmij en Schnoebelen een regeling en vertrok hij definitief.

Jean-Luc Schnoebelen was van mei 2011 tot maart 2012 lid van de Raad van Bestuur van Grontmij. Schnoebelen was verantwoordelijk voor Monitoring & Testing, voor Grontmij's activiteiten in de Benelux regio en voor complexe projecten & progammamanagement en innovatie bij Grontmij. Daarnaast was Jean-Luc Schnoebelen vice-voorzitter van de Group Executive Committee van Grontmij en CEO van Ginger.

Voorheen was Schnoebelen verantwoordelijk voor de regio's Verenigd Koninkrijk en Centraal en Oost-Europa, maar toen hij in zijn nieuwe functie startte heeft Schnoebelen deze regio's overgedragen aan Annemieke Nijhof. Nijhof, die per 9 november 2011 was aangetreden bij Grontmij, stapte in januari 2012 op.

In 1977 richtte Schnoebelen Ginger op, met de aankoop van CEPTP (een onderzoeksinstituut voor constructie en openbare werken). Het Franse ingenieursbureau, dat zo’n 3.100 medewerkers telt, ging in juni 2010 samen met Grontmij. Ginger Group staat genoteerd aan de Euronext te Parijs sinds november 2001.

Daarvoor bekleedde Jean-Luc Schnoebelen diverse senior management posities bij Bouygues.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.