Grontmij treft regeling met COO Schnoebelen

Grontmij treft regeling met COO Schnoebelen

09-03-2012 Grontmij treft een regeling met Jean-Luc Schnoebelen, die op 20 januari werd geschorst. De Franse COO werd voorgedragen voor ontslag vanwege een 'onherstelbare vertrouwensbreuk'.

De vertrouwensbreuk tussen Grontmij en de Franse COO Jean-Luc Schnoebelen werd mede veroorzaakt doordat hij niet mee zou werken aan het financiële onderzoek door accountantskantoor KPMG.

2,7 miljoen
Om, zoals het persbericht vermeldt, ‘lange en kostbare procedures te voorkomen’ heeft Grontmij Schnoebelen 2,7 miljoen euro meegegeven.

Ginger
Onderdeel van de overeenkomst is dat hij voor 400.000 euro GBCC, een volle dochter van Ginger, actief in 'turn key project management', terug koopt.  Schnoebelen is oprichter van Ginger dat in 2010 door Grontmij werd overgenomen. Schnoebelen belandde na de overname als COO in de RvB van Grontmij. 

Bestuurswisselingen
Schnoebelen is niet de enige die de afgelopen maanden bij Grontmij vertrok. CFO Mel Zuydam werd op 1 december 2011 vervangen door Frits Vervoort. CEO Sylvo Thijssen werd twee weken later vervangen door Michiel Jaski. Begin januari 2012 kondigde bestuurslid Annemieke Nijhof haar vertrek aan.

Lees verder:
> Jean-Luc Schnoebelen geschorst
> Annemieke Nijhof verlaat Grontmij
> Frits Vervoort nieuwe CFO Grontmij

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook