Jean-Marie Tritant nieuwe ceo Unibail-Rodamco-Westfield

Jean-Marie Tritant nieuwe ceo Unibail-Rodamco-Westfield

19-11-2020 Unibail-Rodamco-Westfield heeft op 18 november bekendgemaakt dat Jean-Marie Tritant is benoemd als chairman en group ceo. Hij volgt per 1 januari 2021 Christophe Cuvillier op.

Jean-Marie Tritant is al sinds 1997 werkzaam bij Unibail-Rodamco-Westfield. Hij was tussen 2013 en 2018 coo en werd in 2018 benoemd als president US. Vanaf 19 november zal het concern een transitieperiode starten waarbij Tritant de rol van coo op zich neemt. Op 1 januari 2021 zal hij starten in zijn nieuwe rol als ceo.

Christophe Cuvillier is sinds 2013 chairman en group ceo. In het persbericht zegt hij het volgende: "Tijdens deze overgangsfase zal ik zoals altijd werken om Unibail-Rodamco-Westfield te beschermen en haar door deze grote crisis te helpen. Ik wens Jean-Marie Tritant, met wie ik bijna 10 jaar heb samengewerkt, veel succes in zijn nieuwe functie."

Léon Bressler, president-commissaris, zegt over de bestuurswisseling het volgende: "Voor Unibail-Rodamco-Westfield begint een overgangsfase. Ik ben verheugd dat Christophe Cuvillier ermee heeft ingestemd om deze te leiden. Zijn lange ervaring als ceo, vooral tijdens de aanhoudende gezondheids- en economische crisis, zal zeer waardevol zijn. Ik ben ervan overtuigd dat Jean-Marie Tritant het bedrijf met groot succes zal leiden."

Eerder deze week, op 13 november, maakte Unibail-Rodamco-Westfield nog bekend dat meerdere commissarissen per direct zijn opgestapt. Een paar dagen daarvoor, op 10 november, werden drie nieuwe commissarissen benoemd, waaronder de huidige president-commissaris Léon Bressler.

Toekomstige wijzigingen met betrekking tot het bestuur zullen op een later tijdstip worden aangekondigd, geeft Unibail-Rodamco-Westfield in een persbericht aan.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook