Jean-Pierre Hansen nieuwe commissaris bij BAM

Jean-Pierre Hansen nieuwe commissaris bij BAM

26-08-2013 De Koninklijke BAM Groep wil Jean-Pierre Hansen benoemen als commissaris, als de aandeelhouders dat goedkeuren dit najaar.

De raad van commissarissen van BAM zal in het najaar van 2013 een buitengewone algemene vergadering bijeen roepen. Als de vergadering toestemt zal Jean-Pierre Hansen  André Baar opvolgen, die op 24 april is afgetreden. 

Ingenieur
De Belgische Hansen is als ingenieur elektromechanica afgestudeerd aan de universiteit van Luik. Na enige jaren in Belgische overheidsdienst te hebben gewerkt, heeft hij zijn loopbaan vervolgt in de elektriciteits- en gassector.

Loopbaan Hansen
Hansen was van 1992 tot 1999 en opnieuw van 2005 tot 2010 CEO van Electrabel. Van 1999 tot 2004 was hij voorzitter van de raad van bestuur van Electrabel. Tot februari 2013 bekleedde hij de positie van lid van het uitvoerend comité van GDF SUEZ.

 

Nevenfuncties
Hansen vervult een aantal nevenfuncties: commissaris bij Electrabel, rederij CMB (Compagnie Maritime Belge), wetenschappelijke uitgeverij Groep De Boeck, het Waalse elektriciteits- en gasbedrijf ORES (Opérateur de Réseaux d’énergies) en bij het Franse Ifri (Institut français des relations internationales).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook