Jellie Banga nieuwe COO Triodos Bank

Jellie Banga nieuwe COO Triodos Bank

28-11-2012 Per 1 maart 2013 zal Jellie Banga toetreden tot de Executive Board van Triodos Bank. Jellie Banga gaat de functie van Chief Operating Officer (COO) vervullen. Zij volgt Michael Jongeneel op, die begin van dit jaar is benoemd tot directeur van Triodos Investment Management.

De raad van bestuur van Triodos Bank bestaat in maart volgend jaar uit Peter Blom (CEO), Pierre Aeby (CFO) en Jellie Banga (COO).

Loopbaan Jellie Banga
Jellie Banga (1974) studeerde Bedrijfskunde aan de Universiteit Groningen en werkte de afgelopen 14 jaar bij ING. Sinds 2010 is zij directeur Products & Operations Zakelijke Kredieten van ING Bank Nederland. Daarvoor was zij onder andere secretaris van de Raad van Bestuur van ING Groep.

Personal Banking
Volgens Triodos Bank zal Jellie Banga vanuit haar brede ervaring een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de bank. Ze wordt binnen Triodos Bank verantwoordelijk voor de centrale Operations, ICT en de internationale coördinatie van de sterk groeiende Personal Banking activiteiten.

Bijdrage aan de maatschappij
Jellie Banga: ‘Ik ben blij dat ik de kans krijg als COO een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van Triodos Bank en daarmee aan een duurzamere maatschappij en wereld.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook