Wijzigingen bestuurlijke top Vion

Wijzigingen bestuurlijke top Vion

06-07-2021 Vion heeft op 5 juli 2021 bekendgemaakt dat John Morssink zijn functie als cfo per 1 september 2021 zal neerleggen. Tevens maakte het bedrijf bekend Cis Van Doninck per 1 juni 2021 te hebben benoemd tot commissaris.

John Morssink werkte de afgelopen vijf jaar voor Vion, waarvan de laatste drie jaar als chief financial officer. Daarvoor werkte Morssink als finance director van de business unit Pork. Hij legt zijn functie bij Vion neer om zijn loopbaan te vervolgen als cfo bij Zeeman textielSupers. Ronald Lotgerink, ceo van Vion, wens Morssink het allerbeste in zijn nieuwe functie. ‘Hij heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de nieuwe strategische koers van ons bedrijf, waarbij korte ketens en duurzaamheid een belangrijk onderdeel vormen. Ik dank hem voor zijn steun en inspanningen’, aldus Lotgerink.

Naast het vertrekt van John Morssink maakt het bedrijf bekend Cis Van Doninck te hebben benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Vion. Van Doninck was tot 1 januari dit jaar chief financial officer bij Food Ingredients & Bioindustrial, onderdeel van Cargill, een van de grootste landbouw en voedselbedrijven in de wereld. In 1984 begon Cis Van Doninck bij Cargill waar hij verschillende financiële posities in binnen- en buitenland. Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen van Vion, laat weten blij te zijn met de komst van Cis Van Doninck. Koekkoek: ‘Hij heeft een rijke staat van dienst opgebouwd bij een van de grootste landbouw en voedselbedrijven. Zijn financiële expertise en leiderschapskwaliteiten zullen een belangrijke bijdrage leveren in onze rvc. Hij brengt een sterke focus mee op samenwerken in ketens met diverse partners in de waardeketen, wat goed aansluit bij onze strategie.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook