CSU wint de Koning Willem 1 Prijs 2020

CSU wint de Koning Willem 1 Prijs 2020

25-11-2020 Op 25 november 2020 ontving CSU de Koning Willem 1 prijs. In de Beurs van Berlage reikte Koningin Máxima als erevoorzitter de prijs uit aan John van Hoof, voorzitter van het bedrijf. Via een openbare livestream volgden ruim duizend mensen het event.

John van Hoof, voorzitter CSU, nam de prijs in ontvangst. Tijdens de coronacrisis toonde CSU 'unieke wendbaarheid', liet de jury weten. John van Hoof: 'Schoonmaak staat hoger op de agenda bij iedereen. Het is fantastisch om daar als bedrijf aan bij te dragen.' CSU neemt het stokje over van AFAS Software, dat twee jaar geleden de Koning Willem 1 Prijs in ontvangst mocht nemen. 

Met de prijs wordt aandacht gegeven aan het belang van goed en gezond ondernemerschap voor de Nederlandse welvaart en aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. De prijs wordt uitgereikt als beloning voor het goed en gezond ondernemerschap. CSU staat bekend om zijn proactieve en innovatieve dienstverlening in de facilitaire sector. Dura Vermeer en AWL Techniek waren tevens genomineerd voor de prijs.

Naast de Koning Willem 1 prijs voor het grootbedrijf werd ook de prijs in de categorie midden- en kleinbedrijf uitgereikt. In die categorie won Von Gahlen en liet Anthura en Van Raam achter zich. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van op maat gemaakte apparatuur voor de nucleaire geneeskunde en de radiofarmacie.

Sinds 2012 wordt ook de plaquette voor duurzaam ondernemerschap uitgereikt. Gulpener Bierbrouwerij, P.G. Kuijpers & Zonen en Tony’s Chocolonely waren dit jaar de finalisten. Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij ontving de prijs uit handen van Koningin Máxima.

Eenmaal per twee jaar reikt de Koning Willem 1 Stichting de prijs in de categorie grootbedrijf uit. Twee jaar geleden nam Bas van der Veldt, ceo van softwareontwikkelaar AFAS Software de prijs in ontvangst. Eerder wonnen healthtech-concern Philips, zuivelcoöperatie FrieslandCampina, bierbrouwer Heineken en chemieconcern AkzoNobel de prijs.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook