NIBC draagt Joop Wijn voor als commissaris

NIBC draagt Joop Wijn voor als commissaris

11-02-2021 Zakenbank NIBC heeft Joop Wijn voorgedragen als commissaris. De raad van commissarissen laat op 10 februari 2021 weten Wijn voor te dragen als lid van de raad van commissarissen van NIBC Holding en NIBC Bank.

NIBC maakt in een persbericht bekend dat De Nederlandsche Bank reeds goedkeuring heeft gegeven voor de benoeming van Joop Wijn. Tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders zal de benoeming van Wijn definitief worden.

Joop Wijn heeft ruime ervaring in de financiële sector bij onder andere ABN Amro, Adyen en Rabobank. Ook in de Nederlandse politiek heeft Wijn veel ervaring opgedaan. Zo is hij onder andere minister van economische zaken en staatssecretaris van financiën geweest. Sinds 2013 is hij lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW. Tevens vervult Wijn verschillende commissariaten bij Schiphol, ASR Nederland en Stadsherstel Amsterdam.

Meer over Joop Wijn

Joop Wijn lid raad van commissarissen a.s.r.

Joop Wijn lid raad van commissarissen a.s.r.

08-09-2020 Op 7 september 2020 maakt ASR Nederland bekend Joop Wijn tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders voor te dragen als commissaris. Tevens is hij de beoogd opvolger van Kick van der Pol, huidige rvc-voorzitter.

Joop Wijn vertrekt bij Adyen

Joop Wijn vertrekt bij Adyen

27-02-2020 Adyen heeft bekendgemaakt dat Joop Wijn, chief strategy & risk officer, zijn functie op 31 mei 2020 zal neerleggen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook