Joost Kuiper voorgedragen als commissaris ING Groep

Joost Kuiper voorgedragen als commissaris ING Groep

15-03-2011 Joost Kuiper is door bankverzekeraar ING voorgedragen als nieuw lid van de raad van Commissarissen van ING Groep.

Dat blijkt vandaag uit een persbericht van ING Groep. De benoeming van Joost Kuiper moet nog worden goedgekeurd tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering (AVA) van 9 mei 2011.

Joost Kuiper
Van 1999 tot 2008 was Joost Kuiper lid van de Raad van Bestuur van ABN Amro. Daarna ging hij aan de slag als curator van de inmiddels failliete DSB Bank.

Curator DSB Bank
Op 1 juni 2010 diende Kuiper zijn ontslag in als curator van DSB Bank. Naar eigen zeggen lag de nadruk in het faillissement meer op de juridische kant dan op bancaire zaken.

Hespri Holding & IMC
Na DSB vervolgde Joost Kuiper zijn weg bij diverse profit en non-profit ondernemingen. Zo is hij momenteel bestuurder bij holdingmaatschappij Hespri Holding en IMC B.V., een internationale financiële organisatie met kantoren in Amsterdam.

ING Groep
De benoeming van Joost Kuiper als commissaris van ING Groep volgt op het vertrek van Jackson Tai en Claus Dieter Hoffmann, tot voor kort leden van de RvC bij de bankverzekeraar.

Leden RvC ING Groep
Naast Kuiper zijn ook de Belg Luc Vandewalle en ex-topman van SNS Reaal Sjoerd van Keulen voorgedragen als commissarissen van ING Groep. Als de aandeelhouders akkoord gaan, zal ook hun benoeming met ingang van 9 mei 2011 van kracht zijn.

Lees ook:

> Biografie Joost Kuiper, commissaris ING Groep
> Sjoerd van Keulen benoemt tot commissaris ING Groep
> Jeroen van der Veer wordt voorzitter RvC ING Groep
> Voorzitter Peter Elverding doet stap terug binnen ING Groep
> Commissaris Jackson Tai verlaat ING per direct

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook