Twee nieuwe bestuurders AFM

Twee nieuwe bestuurders AFM

30-05-2018 AFM heeft twee nieuwe bestuurders benoemd, Jos Heuvelman en Hanzo van Beusekom. Zij zijn op voordracht van de raad van toezicht door minister Hoekstra van Financiën benoemd.

Jos Heuvelman is momenteel divisiedirecteur Toezicht Europese Banken bij de Nederlandsche Bank. Zijn belangrijkste opdracht wordt het toezicht van de AFM in de retailmarkt verder te versterken.

Hanzo van Beusekom is momenteel partner bij Clear Conduct. Hij werkte al eerder bij AFM, als hoofd Strategische Analyse tussen 2003 en 2010.
Hij wordt verantwoordelijk voor domeinoverstijgend toezicht en vernieuwing. Zijn belangrijkste opdracht wordt om het toezicht meer data- en technologie gedreven te maken.

Van Beusekom treedt per 1 juni aan en Heuvelman treedt aan per 1 september 2018. Beide benoemingen zijn voor een periode van vier jaar.

Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de AFM, zegt over de benoemingen het volgende: "De komst van deze twee nieuwe bestuurders geeft een extra impuls aan de reeds ingezette koers van de AFM om het toezicht op de financiële markten verder te versterken en te vernieuwen. De financiële sector verandert in een snel tempo. Dat betekent dat ook de toezichthouder moet mee veranderen."

>> Lees ook het recente interview met Merel van Vroonhoven over financieel toezicht in een nieuwe wereld

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook