Jos Nijhuis legt zijn functie bij Schiphol neer

Jos Nijhuis legt zijn functie bij Schiphol neer

20-10-2017 Jos Nijhuis legt in het eerste kwartaal van 2018 zijn functie als ceo van Schiphol neer. Zijn exacte vertrekdatum hangt af van de datum van indiensttreding van zijn opvolger.

Jos Nijhuis was ceo van Schiphol sinds 2008 en vertrekt een jaar voor zijn contract afloopt. Zijn exacte vertrekdatum hangt af van de datum van indiensttreding van zijn opvolger, die Nijhuis graag wil inwerken. Ook blijft hij gedurende de rest van het jaar nog voor de Schiphol Group beschikbaar.

Jos Nijhuis zegt over zijn besluit om terug te treden het volgende: "Hoewel het mijn intentie was om de volle twee jaar van mijn laatste contractverlenging, op verzoek van de RvC, volledig uit te dienen, vind ik dat het om meerdere redenen goed is om juist begin volgend jaar het stokje over te dragen.
Er ligt nu een regeerakkoord van het nieuwe kabinet, dat duidelijk richting geeft aan de verdere toekomst van Schiphol. Er komt ruimte voor groei, in balans met de omgeving. Het is goed als de invulling hiervan vanaf het begin wordt opgepakt door een nieuwe CEO."

Louise Gunning-Schepers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Schiphol Group, zegt in een reactie op Nijhuis’ aankondiging: "Jos is van grote waarde voor Schiphol en we zullen zijn leiderschap missen. Ik vind het ontzettend jammer dat hij heeft besloten eerder dan gepland te stoppen, maar ben het eens met zijn overwegingen dat dit een beter moment is dan over een jaar gezien de timing van belangrijke langetermijndossiers."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook