Juergen Ernst

Juergen Ernst

Commissaris (voorzitter) bij Aeterna Zentaris Inc.


Personalia

Naam: Juergen Ernst

Nationaliteit: Duitse

Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op. Contact

Huidige functies Juergen Ernst

  • 2008 - heden Commissaris (voorzitter), Aeterna Zentaris Inc.

Loopbaan Juergen Ernst

  • 2009 - 2020 Commissaris (vice-voorzitter), Pharming Group
  • 2007 - 2008 Voorzitter raad van bestuur, Aeterna Zentaris
  • 2005 - 2007 Lid raad van bestuur, Aeterna Zentaris
  • 1980 - 2004 Werkzaam in diverse functies als Senior Vice President, President Human Health en laatstelijk Lid Raad van Bestuur van Farmaceutische Producten, Solvey
  • 1969 - 1989 Werkzaam laatstelijk als Hoofd Marketing en divisiedirecteur farmacie, Kali-Chemie (onderdeel van Solvay SA)

Opleiding Juergen Ernst

  • ISMP, Harvard University
  • MBA, Universit├Ąt Bonn - Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universit├Ąt
Is dit uw profiel en heeft u vragen, opmerkingen of wijzigingen? Neem dan contact met ons op.

Overige vermeldingen

Jürgen Ernst heeft een groot deel van zijn carrière doorlopen bij Solvay, een Belgisch chemieconcern dat internationaal actief is op het gebied van chemie en kunststoffen.

Binnen Solvay heeft Ernst diverse functies bekleed op senior management niveau, gericht op farmacie, development en marketing.

De Duitse Jurgen Ernst startte na zijn MBA opleiding bij Kali-Chemie, onderdeel van Solvay. In 2004, na een periode van ruim 24 jaar bij Solvey, ging Ernst met pensioen.

Jurgen Ernst sloot zijn carriere bij Solvay af als Lid van de Raad van Bestuur en Wordwide General Manager van de sector Farmaceutische Producten.

Na zijn pensioen werd Ernst benoemd tot bestuurslid van Aeterna Zentaris, een biotechbediijf actief op het vlak van oncologie en endocrinologie. Per september 2008 neemt hij plaats in de Raad van Commissarissen als Executive Chairman.

Op 15 april 2009 werd Jurgen Ernst benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Pharming. Zijn termijn loopt tot 2013. Hij is lid van de remuneratie commissie en van de audit commissie.

facebook