Jurgen Ernst

Commissaris (vice-voorzitter) bij Pharming Group

Jurgen Ernst

Persoonlijk

Naam: Mr. Jurgen Ernst

Geboortejaar: 1939

Nationaliteit: Duitse

Huidige functies Jurgen Ernst

2009 - heden Commissaris (vice-voorzitter), Pharming Group
2008 - heden Commissaris (voorzitter), Aeterna Zentaris Inc.

Loopbaan Jurgen Ernst

2007 - 2008 Voorzitter Raad van Bestuur, Aeterna Zentaris
2005 - 2007 Lid Raad van Bestuur, Aeterna Zentaris
1980 - 2004 Werkzaam in diverse functies als Senior Vice President, President Human Health en laatstelijk Lid Raad van Bestuur van Farmaceutische Producten, Solvey
1969 - 1989 Werkzaam laatstelijk als Hoofd Marketing en divisiedirecteur farmacie, Kali-Chemie (onderdeel van Solvay SA)

Opleiding Jurgen Ernst

ISMP, Harvard University
MBA, Universitšt Bonn - Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universitšt

Overige vermeldingen


Jürgen Ernst heeft een groot deel van zijn carrière doorlopen bij Solvay, een Belgisch chemieconcern dat internationaal actief is op het gebied van chemie en kunststoffen.

Binnen Solvay heeft Ernst diverse functies bekleed op senior management niveau, gericht op farmacie, development en marketing.

De Duitse Jurgen Ernst startte na zijn MBA opleiding bij Kali-Chemie, onderdeel van Solvay. In 2004, na een periode van ruim 24 jaar bij Solvey, ging Ernst met pensioen.

Jurgen Ernst sloot zijn carriere bij Solvay af als Lid van de Raad van Bestuur en Wordwide General Manager van de sector Farmaceutische Producten.

Na zijn pensioen werd Ernst benoemd tot bestuurslid van Aeterna Zentaris, een biotechbediijf actief op het vlak van oncologie en endocrinologie. Per september 2008 neemt hij plaats in de Raad van Commissarissen als Executive Chairman.

Op 15 april 2009 werd Jurgen Ernst benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Pharming. Zijn termijn loopt tot 2013. Hij is lid van de remuneratie commissie en van de audit commissie.