Jurjen Jongma nieuwe cfo Ebusco

Jurjen Jongma nieuwe cfo Ebusco

25-07-2023 Ebusco draagt Jurjen Jongma voor als nieuwe cfo en lid van de raad van bestuur. Over zijn benoeming wordt gestemd tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders op 6 september.

Jurjen Jongma was tot voor kort cfo bij Versuni, het voormalige Philips Domestic Appliances. Daarvoor bekleedde hij ruim 25 jaar financiële posities binnen Philips, waarvan onder meer in de rol van cfo van verschillende divisies. Ook was hij enige tijd hoofd internal audit bij Philips.
Hij wordt voorgedragen wegens zijn uitgebreide ervaring, die volgens Ebusco "van onschatbare waarde" is in de volgende fase, waarin het bedrijf stevig inzet op het internationaal opschalen van haar productiecapaciteit.

Eind juli gaat Jongma van start met een uitgebreide inwerkperiode. Op 6 september wordt zijn benoeming besproken tijdens een buitengewone vergadering van aandeelhouders. Bij akkoord start hij direct in zijn nieuwe rol.

President-commissaris Derk Haank over de voorgenomen benoeming: “De raad van commissarissen is verheugd dat Jurjen Jongma als CFO bij Ebusco aan de slag gaat. Jurjen heeft als doorgewinterde CFO een uitstekende trackrecord opgebouwd als het gaat om financieel leiderschap. Dankzij zijn uitgebreide ervaring zijn we ervan overtuigd dat Jurjen uit het juiste hout is gesneden om Ebusco door de volgende groeifase te leiden. We denken dan ook dat Jurjen een waardevolle toevoeging zal zijn aan de raad van bestuur.”

Ceo Peter Bijvelds voegt hieraan toe: “We zijn enorm blij met de komst van Jurjen Jongma als lid van de raad van bestuur. Jurjen brengt een schat aan financiële, operationele en strategische ervaring met zich mee. Ik ben er van overtuigd dat zijn leiderschap van substantiële waarde zal zijn bij het uitbouwen van Ebusco tot een bedrijf voor de lange termijn. Ik kijk er dan ook enorm naar uit Ebusco samen naar de volgende fase te tillen.”

Na deze benoeming zal de raad van bestuur van Ebusco bestaan uit ceo Peter Bijvelds, cfo Jurjen Jongma en coo Bob Fleuren. De huidige cfo ad interim, Björn Krook, zal aanblijven als investor relations manager.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook