Karen te Boome nieuwe directeur stations ProRail

Karen te Boome nieuwe directeur stations ProRail

20-03-2023 ProRail heeft aangekondigd Karen te Boome te benoemen tot nieuwe directeur stations. Daarnaast heeft Wouter van Dijk, asset management, na bijna zeven jaar bij ProRail besloten te vertrekken.

Sinds juli 2010 is Karen te Boome werkzaam bij ProRail, waar ze aanvankelijk begon als afdelingsmanager projectleiders conditionering en omgevingsmanagement. Daarna bekleedde ze gedurende drie jaar ook de functie van afdelingsmanager milieu en duurzaamheid, voordat ze in 2018 begon als directeur leefomgeving, juridische zaken en vastgoed.

Karen te Boome zal eerst een interimtaak uitvoeren als directeur asset management. Zij zal samen met directeur capaciteitsmanagement Bas Bakker tijdelijk de functie van directeur asset management waarnemen waarin Karen te Boome zich richt op de dagelijkse operatie en Bas Bakker tijdelijk over het werkveld 'techniek en ontwikkeling' zal gaan. Wanneer de nieuwe directeur asset management start, zal Karen te Boome de nieuwe directeur stations worden. In de tussentijd blijft Wim Gideonse interim-directeur stations.

Directeur projecten, Riet Schroven: “Ik ben enórm blij dat Karen te Boome straks onze nieuwe directeur stations wordt. Haar voorganger Astrid Bunt heeft met de hele afdeling stations een dikke vijf jaar stations zo goed op de kaart gezet, de samenwerking met NS-stations fundamenteel verbeterd en samen met hen de reizigerstevredenheid jaar op jaar een boost gegeven. Dat willen we doorzetten. En dat gaat goed lukken met Karen.”

Wouter van Dijk begon bij ProRail als directeur vervoer & dienstregelingen 2016 en werd later directeur asset management. Coo Birgit Otto spreekt namens de raad van bestuur haar dank uit naar Van Dijk voor zijn jarenlange inzet voor ProRail.

Directeur asset management Wouter van Dijk: “Na zes en een half jaar in de directie te hebben gezeten heb ik voor mezelf besloten onze organisatie te verlaten. Ik heb hier met ongelofelijk veel plezier gewerkt en nog nooit zoveel betrokken collega’s meegemaakt. Dat ga ik ook enorm missen, maar het is voor mij tijd voor iets nieuws.”

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook