TomTom draagt Karien van Gennip voor als commissaris

TomTom draagt Karien van Gennip voor als commissaris

26-07-2021 TomTom heeft op 23 juli 2021 Karien van Gennip voorgedragen als lid van de raad van commissarissen voor een termijn van vier jaar. Haar voordracht wordt later dit jaar besproken tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Karien van Gennip, momenteel ceo bij VGZ, begon haar carrière bij McKinsey in 1994. Medio 2003 tot begin 2007 was ze actief als staatssecretaris van economische zaken. Daarvoor bekleedde ze verschillende leidinggevende functies bij onder meer ING groep  en fungeerde ze vijf jaar als ceo van ING Frankrijk.  In een persbericht geeft TomTom aan dat Karien van Gennip als ceo van ING Frankrijk een ambitieus transformatieplan leidde, gediversifieerde inkomstenbronnen creëerde en ING positioneerde als prominente bank voor duurzame financiering.

Derk Haank, voorzitter van de raad van commissarissen bij TomTom, zegt over de benoeming van Van Gennip: ‘We zijn verheugd en enthousiast om Karien van Gennip voor te dragen voor aanstelling in de raad van commissarissen. Haar erkende leiderschapskwaliteiten en ervaring met stakeholder management in het aansturen van digitale transformatie, terwijl ze een scherp oog heeft voor mensen en cultuur, zal de samenstelling van de raad van commissarissen verder versterken.’

Na akkoord door de algemene vergadering zal de raad van commissarissen van TomTom bestaan uit Derk Haank (voorzitter), Jacqueline Tammenoms Bakker (vice-voorzitter), Jack de Kreij, Michael Rhodin, Hala Zeine en Karien van Gennip.  

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook