Karl Guha kondigt vertrek bij Van Lanschot Kempen aan

Karl Guha kondigt vertrek bij Van Lanschot Kempen aan

11-01-2021 Van Lanschot Kempen maakt op 11 januari 2021 bekend dat Karl Guha zijn functie als voorzitter van de raad van bestuur en executive board tegen het einde van het jaar neer zal leggen.

Karl Guha werd in 2013 benoemd tot ceo van Van Lanschot Kempen. Voorafgaand daaraan vervulde Guha de rol van chief risk officer bij UniCredit Group. Tussen 1989 en 2008 vervulde Guha verschillende rollen bij ABN Amro. Na ach jaar bij Van Lanschot Kempen vindt Karl Guha het tijd voor een nieuwe generatie om richting te geven aan de organisatie. ‘Vanaf 2013 zijn we samen begonnen Van Lanschot Kempen te veranderen in een goed gekapitaliseerde wealth manager, met een duidelijke purpose en een visie op de toekomst. Onze transformatie is bijna compleet. Dit is zowel voor mij als de organisatie een goed moment om ruimte te maken voor een nieuwe bestuursvoorzitter’, laat Guha weten.

Frans Blom, voorzitter van de raad van commissarissen van Van Lanschot Kempen: ‘We respecteren de beslissing van Karl Guha en zijn hem enorm dankbaar voor zijn bijdrage, maar het is nog te vroeg voor afscheid. Zijn tijdige aankondiging geeft ons de ruimte om op zoek te gaan naar een passende opvolger en een goede overdracht te garanderen.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook