Keith Nichols, CFO Akzo Nobel: compensatie stijging grondstofprijzen vergt tijd

Keith Nichols, CFO Akzo Nobel: compensatie stijging grondstofprijzen vergt tijd

21-04-2011 Het is Akzo Nobel nog niet gelukt om de gestegen grondstofprijzen volledig te compenseren. Dat blijkt uit de eerstekwartaalcijfers 2011 die de verfproducent donderdag voorbeurs presenteerde.

In een telefonische toelichting op de cijfers meldt Keith Nichols, CFO van Akzo Nobel: ‘We zagen in het eerste kwartaal de inflatie oplopen tot 15 procent en we zullen door prijsbeleid en kostenreducties er alles aan doen om dat in de rest van het jaar te compenseren’.

Keith Nichols, CFO Akzo Nobel
Financieel directeur Nichols voegde daaraan toe dat Akzo Nobel de prijzen in het eerste kwartaal wel met 4 procent heeft kunnen verhogen.

Akzo Nobel, Decorative Paints
Verder meldde Keith Nichols dat de omzetstijging bij de divisie Decorative Paints van 13 procent tot 1,2 miljard euro met name te danken is aan ‘een doorlopend sterke groei in Azië en Latijns-Amerika.’

Markten VS & Europa
Decorative Paints van Akzo Nobel levert vooral verfproducten voor de bouwmarkt. Volgens CFO Nichols ziet de verfproducent deze markt in de Verenigde Staten en Europa niet verder teruglopen, maar stabiliseren.

‘Het is echter nog te vroeg om te zeggen dat we de bodem bereikt hebben en nu uit het dal klimmen’, aldus Nichols ter aanvulling.

Cijfers KW1 2011
Akzo Nobel boekte over het eerste kwartaal van 2011 een winststijging van 58 procent tot 128 miljoen euro. De omzet bedroeg 3,76 miljard euro.

Lees ook:
> Biografie Keith Nichols, CFO Akzo Nobel
> AkzoNobel breidt leiderschapsteam uit met vier nieuwe bestuurders
> Leden Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen Akzo Nobel

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook