AkzoNobel breidt leiderschapsteam uit met vier nieuwe bestuurders

AkzoNobel breidt leiderschapsteam uit met vier nieuwe bestuurders

27-09-2010 Om duurzame groei te bevorderen heeft AkzoNobel besloten om zijn leiderschapsteam uit te breiden met vier nieuwe leden, zo meldt het chemieconcern vandaag.

Het nu nog vijf koppen tellende bestuur van AkzoNobel, wordt aangevuld met Marjan Oudeman, Greame Armstrong, Sven Dumoulin, en Werner Furhmann. Met dit team verwacht het chemieconcern beter te presteren op het gebied van innovatie, duurzaamheid, supply chain management, en integriteit, zegt  Hans Wijers, CEO van AkzoNobel.

Zakentopvrouw
De 52-jarige zakentopvrouw Marjan Oudeman zal verantwoordelijk worden voor het HR-beleid bij AkzoNobel. Voor haar benoeming bij de verfproducent was zij zeven jaar in dienst als divisiedirecteur van staalbedrijf Corus.

European women to watch
Oudemans, die volgens The Wall Street Journal in de top tien staat van ‘European women to watch', komt te werken in de hoogste managementlaag van AkzoNobel. Naast haar hoofdfunctie is zij lid van verschillende commissariaten als ABN Amro Bank en de Nederlandse Spoorwegen.

CIO Armstrong
Chief Innovation Officer Greame Armstrong van AkzoNobel zal de R&D divisie van het chemieconcern onder zijn hoede nemen. Hij is onder meer lid van de Koninklijke Vereniging voor Scheikunde (RSC) en kreeg daar een onderscheiding voor zijn bekwaamheid in het vakgebied.

Stafdirecteuren AkzoNobel
De nieuwe stafdirecteur Sven Dumoulin krijgt als taak juridische zaken en AkzoNobel bestuurder Werner Furhmann wordt verantwoordelijk voor Logistiek en inkoop.

Nieuwe strategie
Volgens een woordvoeder van AkzoNobel past de uitbreiding van het nieuwe leiderschapsteam binnen de nieuwe strategie die de verfproducent heeft ingezet. Het negen man sterke bestuur zal officieel op 1 januari 2011 van start gaan.

Interview met Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

De nevenfunctie van Marjan Oudeman

01-11-2018 In deze rubriek vertellen bestuurders en commissarissen over een bijzondere nevenfunctie die zij vervullen. Marjan Oudeman is commissaris bij onder andere Aalberts Industries, maar ook voorzitter van de raad van toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Vrouwen met een commissariaat in het buitenland

Vrouwen met een commissariaat in het buitenland

18-05-2017 Steeds meer vrouwen vervullen internationale topfuncties. Hoe divers zijn de boards waarin zij zitting hebben en wat is de toegevoegde waarde van Nederlandse topvrouwen in het buitenland?

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook