Cfo Lars Kramer vertrekt bij ABN AMRO

Cfo Lars Kramer vertrekt bij ABN AMRO

11-01-2023 Op 11 januari is bekendgemaakt dat Lars Kramer zijn functie van chief financial officer per 30 april neerlegt. Hij zal zijn carrière voortzetten buiten de bank. Een passende opvolger wordt nog gezocht.

Lars Kramer trad in 2021 aan als cfo van de bank. Daarvoor bekleedde hij jarenlang financiële functies in de financiële sector, laatstelijk als cfo van Hellenic Bank. Zijn voortijdige vertrek hangt samen met een nieuwe functie, waar op dit moment nog niets over bekendgemaakt is.

Robert Swaak, ceo van ABN AMRO, bedankt Lars Kramer voor zijn leiderschap. "Zijn vertrek is een groot verlies voor de bank, maar tegelijkertijd respecteer ik zijn keuze om deze kans buiten onze bank aan te grijpen." Verder geeft hij aan dat Kramer zich tot zijn vertrek volledig inzet voor ABN AMRO om een soepele overdracht te verzekeren en wenst hij hem al het goeds toe in zijn carrière.

Lars Kramer: "Ik ben blij met deze nieuwe kans in mijn loopbaan, maar tegelijkertijd laat ik met pijn in mijn hart veel sterke, toegewijde professionals achter, met wie ik met zo veel plezier heb samengewerkt. ABN AMRO heeft een inspirerende purpose en een duidelijke strategie en ik zie dat alle ingrediënten voor succes aanwezig zijn om voor al onze stakeholders waarde te kunnen creëren. Ik ben ervan overtuigd dat ABN AMRO erin zal blijven slagen een persoonlijke bank in de digitale tijd te zijn."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook