Leendert-Jan Plaisier nieuwe coo Royal FloraHolland

Leendert-Jan Plaisier nieuwe coo Royal FloraHolland

13-10-2020 Op 12 oktober maakt Royal FloraHolland bekend Leendert-Jan Plaisier te hebben benoemd tot chief operational officer van het bedrijf. Plaisier start op 1 december in zijn nieuwe functie.

Leendert-Jan Plaisier heeft meer dan twintig jaar ervaring in de logistiek. Momenteel is hij director logistical solutions Benelux bij PostNL. Binnen PostNL en TNT Post heeft hij sinds 1997 verschillende functies bekleed in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland binnen de logistiek en op het gebied van e-commerce. Plaisier heeft zin om samen met zijn collega’s zijn bijdrage te leveren aan de veranderagenda van Royal FloraHolland. ‘Programma’s als 100% Digitaal en Landelijk Veilen vragen aanpassingen binnen de operatie en bieden tegelijkertijd veel kansen. Daarnaast spreken de trots voor het product bloemen en planten en de nuchterheid in de branche me erg aan. Ik wil graag mijn ervaring en capaciteiten inzetten om de positie van Royal FloraHolland bij kwekers verder te versterken’, laat Plaisier weten.

Steven van Schilfgaarde, ceo van het bedrijf, is ervan overtuigd dat met de komst van Leendert-Jan Plaisier de implementatie van de strategie verder versterkt kan worden. Van Schilfgaarde: ‘Leendert-Jan Plaisier brengt veel kennis en ervaring op het gebied van logistiek mee. Naast zijn ervaring met dagelijkse bezorging van grote hoeveelheden pakketten op basis van filfilment, is hij zeer goed ingevoerd in de mogelijkheden en beperkingen van digitalisering binnen de logistiek. Uit onze gesprekken blijkt een heel duidelijke focus op de behoeften van de klant. Dat is voor Royal FloraHolland de driver voor de ontwikkeling van nieuwe diensten.’

Met de komst van Leendert-Jan Plaisier is de functie van coo weer ingevuld. De afgelopen periode is deze functie tijdelijk ingevuld door Ron van ’t Hoog en Anne Willem van der Meulen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook