Twee nieuwe commissarissen KPMG

Twee nieuwe commissarissen KPMG

08-03-2022 KPMG heeft op 8 maart bekendgemaakt dat Linda Hovius (foto) en Kuldip Singh worden benoemd als nieuwe leden van de raad van commissarissen. 

Linda Hovius is sinds 2006 actief als boardroom consultant. Naast haar nieuwe rol als commissaris bij KPMG is zij lid van de raad van commissarissen bij onder andere Flow Traders en RoyalFloraHolland. Van 1987 tot 2006 was zij in verschillende (directie)functies werkzaam voor McKinsey. Ook richtte zij Aberkyn Change Leadership Partners op, dat in 2017 werd overgenomen door McKinsey.

Momenteel is zij ook bestuurslid bij de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen en als adviseur betrokken bij de Vereniging Rembrandt. Hovius studeerde kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit, rechten aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde een MBA aan de Rotterdam School of Management. 
In haar nieuwe functie als commissaris van KPMG wordt zij ook voorzitter van de remuneratie- en benoemingscommissie.

Kuldip Singh was sinds mei 2016 vanuit diverse bestuurlijke functies verantwoordelijk voor o.a. de digitale transformatie van het in Duitsland beursgenoteerde E.ON Group. Eerder gaf hij als coo leiding aan het digitaliseringsproces van het Nederlandse mediabedrijf Sanoma Digital. Voor die tijd was Singh werkzaam voor Gruner + Jahr, Sanoma, Logica, Exxon Mobil Europe en ook zes jaar voor KPMG. 

Singh is bedrijfseconoom, afgestudeerd aan de VU in Amsterdam en heeft verschillende start-ups begeleid. Sinds juni vorig jaar zit hij eveneens in de raad van toezicht van de Kindertelefoon. In zijn nieuwe functie als commissaris van KPMG wordt hij ook lid van de audit- & riskcommissie.

Met deze twee benoemingen wil KPMG meer bestuurlijke ervaring en expertise op het vlak van digitalisering aan de raad toevoegen. 'Ik ben enorm blij met de komst van Linda en Kuldip die allebei hele uiteenlopende bestuurlijke ervaringen hebben opgedaan ook vanuit verschillende achtergronden. Dat vergroot de diversiteit van onze Raad nog meer dan al het geval was en helpt ons verder met innoveren van onze dienstverlening,' geeft president-commissaris Roger van Boxtel aan.

'De zakelijke en maatschappelijke ervaring van Linda en Kuldip zijn een waardevolle aanvulling in onze raad van commissarissen. Ik ben vereerd met hun komst en kijk uit naar onze samenwerking', aldus Stephanie Hottenhuis, CEO van KPMG in Nederland.

Met de benoeming van Linda Hovius en Kuldip Singh bestaat de raad van commissarissen van KPMG uit zes leden. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook