Flow Traders B.V.

Hier vindt u informatie over Flow Traders B.V. en zijn functionarissen.

  • Beurscode: FLOW (Midcap)
  • Flow Traders hanteert een two-tier bestuursmodel
  • Het bedrijf is in 2004 opgericht door Jan van Kuijk en Roger Hodenius

Over Flow Traders

Flow Traders is een market maker en liquidity provider op de ETF markt. Flow Traders zorgt er voor dat beleggers altijd ETP’s kunnen kopen wanneer zij dat willen. Dat houdt in dat ze continu bied- en laatprijzen afwegen. Oftewel: Flow Traders berekent van een bepaald product de theoretische waarde, waar het bedrijf vervolgens een koop- en verkoopprijs aan afgeeft. Flow Traders handelt neutraal op de markt, wat inhoudt dat het bedrijf niet aan speculeren doet. De market maker heeft zich gespecialiseerd in de markt voor ETP’s, ofwel Exchange Traded Products. Dit zijn ETF’s (Exchange Traded Funds), of zogenoemde pakketjes aandelen die een sector of index volgen, en ETC’s (Exchange Traded Notes), die de prijsbeweging van een gemeengoed, bijvoorbeeld gas, volgen.

De geschiedenis van Flow Traders

Het bedrijf vindt zijn oorsprong in 2004, wanneer beurshandelaren Jan van Kuijk en Roger Hodenius Flow Traders oprichten. De twee werkten samen bij het Amsterdamse handelshuis Optiver, voordat ze hun eigen bedrijf begonnen. Roger Hodenius had een reputatie: hij liep op de Amsterdamse beurs zonder blikken of blozen de ruimte in en (ver)kocht vol overtuiging. Hij besloot dit niet langer voor een bedrijf te doen, maar voor zichzelf te beginnen. Dit resulteerde in de samenwerking met Jan van Kuijk. In 2015 ging het bedrijf zelf de beurs op, wat een belangrijke mijlpaal werd. Hedendaags bezitten Van Kuijk en Hodenius nog ruim 20% van de aandelen van Flow Traders. 

Organisatiestructuur van Flow Traders

Flow Traders heeft een two-tier board. Dat houdt in dat het bedrijf een scheiding tussen directie en toezichthouders kent: Flow Traders heeft een raad van bestuur en een raad van commissarissen. De raad van bestuur bestaat uit de chief executive officer, chief technology officer en chief trading officer. Daarnaast vormen zes leden de raad van commissarissen, dat onderverdeeld kan worden in vier opzichzelfstaande committees: audit committee, remuneration & appointment committee, risk committee en trading & technology committee. Ieder lid van de raad van commissarissen maakt deel uit van een of meer committees. 

Interviews Flow Traders

Dennis Dijkstra (Flow Traders) over succesvol transformeren

Dennis Dijkstra (Flow Traders) over succesvol transformeren

Hoe een bedrijf van 50 medewerkers met een oprichterscultuur te transformeren tot een beursgenoteerd bedrijf met een miljoenenomzet en 400 mensen in dienst? In het geval van handelshuis Flow Traders helpt de vastberadenheid van co-ceo Dennis Dijkstra. ‘Wat wij doen, is nieuw en anders en vraagt om een verschuiving in de regelgeving.’

Meer Interviews Flow Traders

Bestuurders in het nieuws

facebook